04 Ağustos 2011 | Perşembe

Nirengi noktası

Şimdi biz Alanziho'dan bir Jaja çıkarmanın derdindeyiz, çıkmaz! Ancak mevcut kadroda ilk 11'de mecburen 'O' olması gerekiyor. İstasyon gibi bir nirengi noktası gerekiyor takıma. İlk yarıda orta alanda topu tutamayan ve olmayan kanatlarına anlamlar yüklemeye çalışan bir Trabzonspor izledik.
Trabzonspor; ligi ikinci bitirtilince, kadrosunda gidenler, gelenler ve eksikler derken patlayan şike-teşvik konusu, kadronun da tamamlanmasına engel olmuş gözüküyor.
Rakibinin gücü belli. Üst düzey bir Avrupalı. Sen de Avrupalı olmaya çalışan klasik bir Türk tipi takım.Türk futbolunun girdiği kaos, Trabzonspor'u da hazırlıksız kılmıştır.
İftar saatiyle maç saati ararasında kısa zaman olduğu için, taraftarlar yol kenarlarında orucunu açıp stadyuma girdi. Ve stadyumda en az 40 bin taraftar vardı. Tüm olumsuz koşullara rağmen müthiş özverili Trabzonspor taraftarı takımına sonuna kadar sahip çıktığının mesajını verdi. Durumdan şikayetçi bir tane bile taraftar yoktu.

Çok da üzülmemek gerek
Gelişen olaylar neticesinde direkt katılacağın bir lige, ön elemelerle katılmaya çalışıyorsun.
Kadronun önemli isimlerini sırf bu bozuk düzen yüzünden kaybediyorsun. Yerlerine iyi adamlar aldığın halde takım olmaya çalışıyorsun. Ama kafan rahat değil. Eksikleri ancak tamamladığın halde ve ilk ön eleme turunda karşına bir Avrupa bir devine eleniyorsan çok da üzülmemek gerekir.
Geçen yıl denediği, çok da başarılı olduğu, 'hatta şampiyon olduğu' taktiği bırakıp Brozek'li forvete dönüş, mahkum oyunu da beraberinde getirdi.
Orta alanda hiçbir varlık gösteremeyen Trabzonspor, zaten iyi bir rakip olan Portekiz temsilcisi Benfica karşısında ancak bu kadar mücadele edebilirdi.
Adrian'ın da atılmasıyla Benfica takımına karşı 10 kişi kalan Trabzonspor'un, sahadan beraberlikle ayrılması çok da garipsenmemeli.
Trabzonspor'un acilen kanatlara ve Jaja'nın bölgesine oyuncular bulması geleceği açısından önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor