03 Ekim 2015 | Cumartesi

3 maçlık periyot

Trabzonspor'un Konyaspor karşısındaki ilk yarı performansı sanki Osmanlıspor karşılaşmasının 3. devresini oynuyorlar gibiydi.
Oradaki ruh halinin bu karşılaşmaya da sirayet etmesi ve hatta Galatasaray karşılaşmasının etkilerinin halen sürüyor olmasının izahı yok. Bir büyük takımın, 3 hafta aynı ruh haliyle sahada geziniyor olması kabul edilebilir bir durum değil.
Dün gece Şota hoca nihayet sahaya geçen yılın en iyi Trabzonsporlusu Medjani ile çıktı.
Zorunluluktan o da... Zorunlu olmasa sahada göremeyeceğimiz Medjani dün gece takımı adına en iyi oyuncu olarak boy gösterdi. Bir haftadır topun çizgiyi geçip geçmediğini tartışan ülke futbolu, bariz dışarıda müdahaleye penaltı çalan bir hakemi bakalım ne kadar konuşacak?
Elbette mağlubiyeti bunlara bağlamamak gerekir. Ama özellikle eski ve performansları ile geçmişte camialarda izler bırakan hakemlerin bunları yapmasını garipsemiyorum bile.
Biri olmayan penaltı, diğeri (henüz tekrarı izlemedim) ise ilk izlediğimde ofsayt olduğunu düşündüğüm golle bir takımın Cüneyt Çakır'la başlayan silsileyi tamamlamasına sebep oldu. Hakemlerin iyisi, kötüsü her zaman oldu. Niyet anlamında da performans anlamında da...

***
Deniz Çoban çekti gitti, meydanı da bu arkadaşlarına bıraktı şimdi. Çoban ve onun erdemli davranışını haftalar ilerledikçe konuşmaya devam edeceğiz gibi.
Sen kötü olabilirsin, kötü oynayabilirsin ve bu eleştiriye açık durumlar taraftar ve yorumcuların konusu olarak kalır maç sonrasına. Sen hakem olarak bu kadar kötü olamazsın, olursan( ki pozisyonda aldatılmıştır) Deniz Çoban gibi davranmanız beklenir son tahlilde.
Şota hocanın Özer konusunda takıntısını anlamamaya devam ediyorum, tıpkı Medjani takıntısını anlayamadığım gibi.
Medjani'nin golü ve o gol sonrası oluşturduğu o baskı Trabzonspor'un iki forvete dönmesini beklediğimiz anlardı.
Hoca tek forvette ısrar etti, golü yedi, kendi kariyerini de tehlikeye attı. Trabzonspor aralık ayına kadar ne kadar puan toplarsa o kadar iyi. Gerçekçi olmak, yarıştan çok uzaklaşmamak, gelecek olanlara en azından umutlu bir takım bırakmak görev başındakilerin son sorumluluğu
olmalı. Vaziyet kötü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor