18 Ocak 2016 | Pazartesi

Kim suçlu?

Stadyum açılışları camialar için çok önemlidir... Neticesi tarihe geçecek bir ön söz gibidir adeta...
Bursaspor takımı, ilk resmi maçında Trabzonspor karşısında muhteşem geri dönüşle stadyum açılışını yapmış oldu.
Karşılaşmaya adeta fırtına gibi başlayan Trabzonspor daha maçın başlarında 2 farklı skora ulaştı.
Karşısındaki Bursaspor ise adeta büyük bir şok yaşadı...
Bu skor sonrası tartışmasız herkes Trabzonspor'un farkı açacağını, Bursaspor seyircisinin de takımını demotive edeceğini düşünürken öyle olmadı.
Bursaspor taraftarı, alışılagelmiş stadyum-tribün tepkilerinin tam tersini hayata geçirerek takımının geri dönüşüne de önderlik etmiş oldu...
Bu anlamda dün gecenin bir galibi de tribünlerde coşkuyu düşürmeyen, takımını oyunda tutan Bursaspor taraftarı oldu.
Ve o ambians içinde kolay maç vermeyeceklerini de ilan etmiş oldular...

***

Trabzonspor'da Mustafa Yumlu, Yusuf Erdoğan ve Özer Hurmacı gibi bazı taraftarların boy hedefi olmuş üç isim türlü gerekçelerle formayı giyemediler. Bu oyuncuların eksikliğinin mağlubiyette etkisi ne kadardır bilemiyorum, ne desek varsayım olur... Lakin galibiyet yaşansaydı bu üç oyuncuyla ilgili bazı kesimlerin neler diyebileceklerini tahmin edebiliyorum, adım gibi de eminim.
Bu barışın bir an evvel sağlanması Trabzonspor lehine olacaktır diye düşünüyorum.
Dün akşam Sercan gibi uzun zamandır isminden söz ettiremeyen önemli bir yeteneğin "buradayım" deyişine şahitlik ettik. Özellikle iki farklı geriye düşüş sonrası Hamza hocanın onu saha içinde yeniden konumlandırmasının performansında etkisi büyük oldu.
***

Sadi hoca elindeki malzemeyi iyi kullanmaya, ekonomik kullanmaya çalışan bir aşçı gibi... Oyuncuların sezon başından itibaren yaşadığı sıkıntılar sonrasında takım olabilme becerisi gösterememeleri onun suçu değil. Oyuncular arasında vizyon birliği yok!
Tesis edilmemiş, bazılarıyla zor gibi de...
Öyle ki, iki fark yakalamalarına rağmen hâlâ maçı kazanacak inançlarının olmaması ruhsal (ruhsuzluk değil) sıkıntılarının devam ettiğini göstermekte.
Mbia ve Cavanda gibi iki önemli oyuncunun biri "ha atıldı atılacak" dedirtiyorsa; diğeri de bir tane çizgiye inip orta yapamıyorsa; sahi kim suçlu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor