13 Mayıs 2019 | Pazartesi

Önemli kayıp

İki takımın da kendi oyun hüviyetlerine uygun şekilde sahada mücadele etmesi beklenen bir durumdu.
Konyaspor bekleyen, Trabzonspor ise önde üretken isimleriyle pozisyon bulacaktı beklentilerimize göre!
Geçen hafta dörder gol atan iki takımın mücadelesinden dört gol daha çıkarken, birçok tartışmalı durum da meydana geliyordu.
Maç öncesi birbirinin adeta zıttı iki oyun anlayışının kapışması; ya kısır bir maç çıkaracaktı karşımıza ya da bol gol ve pozisyonlu. Hem bol gol oldu hem de bolca pozisyon.
Direklere takılmayı artık sıradanlaştırmış ve bunu adeta bir rekor denemesine çevirmiş Trabzonspor'un iki topunun daha direkten dönmesi şaşılacak bir durum olmasına rağmen şaşırtmadı bile.
Aykut Kocaman'ın ikinci bölgede oyun kurmasına izin verdiği Trabzonspor rakip alanda istediği yerleşmeleri yaparak aradığı golü buldu bulmasına ama yine eski sıkıntıları ile de yüzleşti.
Bu oyunda, önde ataklarınızı doğru şekilde sonlandıramadığınızda, ikinci topları alamadığınızda "geçmiş olsun" demek abartılı bir ifade olmaz.


* * *

Elbette bu ön taraf organizasyonlarına, Konyaspor takımının gol yedikçe önemli reaksiyonlar göstermesini de not olarak eklememiz gerekiyor.
Öne geçtikleri halde koruma dürtüsü ile yine kapanan ve hızlı çıkmak için pozisyonlar bekleyen ilk kurgu ve ruh haline dönüşüm Konyaspor'un kalesinde ikinci golü görmesinin en önemli sebebi gibiydi.
Trabzonspor attığı penaltı öncesinde VAR, hakemi pozisyonu izlemeye davet etti. Ve penaltı noktası gösterildi.
Son dakikalarda ise Jahovic- Sosa pozisyonunda yoğun itirazlara rağmen VAR daveti gelmedi.
"Gri" pozisyon değerlendirmesi kenar yönetimleri, tribünleri hatta oyuncuları hayli gerdi.
Her iki takımda kazanabileceği kadar pozisyon bulmalarına rağmen birer puanla sahadan ayrılmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor