07 Eylül 2019 | Cumartesi

Bizden söylemesi

Çok sıkı bir sezon daha bizi bekliyor, ilk üç haftada bu çok net anlaşıldı. Büyük bir bilenme söz konusu. Saha içinde yaşananlar, saha dışına taşanlar, kurullar, kararlar, cezalar... Erken yükseldi hararet! Tüm takımların ortak noktası ise "üzerimize oynanan oyunlar" klişesi olacak o da anlaşıldı.
Trafik canavarı kavramı gibi. Aslında trafikte canavara dönüşen bizler; bir hayali düşmana lanet edip çıkacağız hata ve günahlarımızın içinden.
Takımlarımızın kadroları ekonomik durumları "kötü" olmasına rağmen ala ala "hala eksikleri var" aşamasını bir türlü geçemedi. Kiminin stoperi bir türlü olmadı, kiminin ön liberosu...

Kiminin golcüsü ya hiç olmadı, kiminin golcüsü golcü bile değildi kimilerine göre... İştahlı taraftarların iştahla istedikleri transferler için; teknik ekip ve yönetimlerin "e bari onu da alalım" transferlerine denk geldik dersek abartmış olur muyuz?
Böyle bir ortamda futbol üretip oyun ve söylemlerinizle yarışta örnek bir duruş göstermeniz zordur.

H H H
Futbol ve futbolcu üretmek, söylemlerle örnek olmak konusunda Trabzonspor'un geçen yıldan bu yıla taşıdığı bir sempati söz konusu.
Bu sempati ve saygı duyulma hali görünen o ki ilk üç haftada da artarak devam ediyor. Avrupa Ligi'ne kalırken ligde de sarf edilen eforla iki kulvarı da "tamam" eden oyuncu ve teknik adamlar sanıyorum medyada en çok konuşulanlar oldular.
Kurunun yanında yaşın yandığı çok sezon izledik. Benzerini de izlemeye aday olduğumuzu düşünürsek...

Trabzonspor çok dikkatli olmalı.
İşini saha içerisinde en güçlü şekilde icra ederken, yarışın saha dışı diğer aktörlerine karşı da dikkatli olmak zorunda. Çünkü Trabzonspor bir çok mecrada rakipleri ile yarışamayacak kadar YOK. Hakem hatalarından daha çok VAR hataları olacak bu yıl mesela. En az rakipleri kadar "hakemi VAR'a sürükleme" ya da "VAR'ı devreye sokacak" sanatı kartsız olacak şekilde idman etmeli.
Çünkü hatalar sezon sonunda eşit paylaşılır ama o da eşitler arasında olur! Bizden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor