09 Aralık 2019 | Pazartesi

Kronik stres

İyi oynamadığınız maçları da kazanmanız yarışmacı takım olmanızda önemli bir kriterdir. Dün akşam Trabzonspor Antalya deplasmanında tam da bu kriterin uygulayıcısı bir takım görüntüsü verdi. Sosa'sız Trabzonspor'un oyun anlamında sınıfta kalmasına rağmen, skor anlamında kazanması önemliydi.
Bir türlü, tam anlamıyla bitmek bilmeyen sakatlıklar,mevkilerde devşirme oyuncu tercihleri, genç oyuncu kullanımı, sakatlıklardan dönüşlerde yakalanamayan bireysel ritim, özetle takımın ana oyun şablonunda yaşanan sürekli değişiklikler istikrarınızı da olumsuz anlamda etkileyen unsurlar oluyor.
Bu mazeret anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum.
Anlaşılmayan kısım, gol atan, skoru artıran Trabzonspor'un baskı yediğş dakikaların süresini, niteliğini düşürecek aksiyon becerisi henüz gösteremiyor olması.
Dün de oyunun ikinci yarısını adeta tek kaleye çeviren Antalyaspor karşısında bu refleksin gösterilememesi sorunun artık kronikleştiğini mi bize anlatıyor?
Oyuncu grubunun saha içi inisiyatif noktasında problemin çözümüne katkı verememesi de özellikle dikkat edilmesi gereken diğer bir konu.
Dün akşam saha içinde Sosa yoktu. Bir o kadar da Pereira yoktu denilebilir. Evet yerine oynayan Serkan Asan çok iyi mücadele etti ama anlatmak istediğim "ateşleme" sistemiyle ilgili.
Sturridge oynamadan istatistik yapan oyuncu demiştik. Dün sahada varlığı maçı koparmaya yine yetti. Çıkmalı mıydı tartışılır. Yerine giren önce Ekuban mı olmalıydı yoksa Hüseyni mi olmalıydı bunların hepsi tartışılır konular.
Tartışma kabul etmeyecek somut bir şey varsa o da; Trabzonspor sakatlıklarına rağmen bu kadar uzun süre baskı yememeli. Yiyorsa ve bu durum süreklilik arz ediyorsa çözümün bir an evvel düşünülüp sahaya tatbiki gerekli.
Uzun maratonda sakatlıklar, cezalılar yine olacak. Yine kenardan hamleler gelecek. Bu oyun bugün puanlar kazandırdı. Geçen hafta puanlar kaybettirdi. Çözümün bir an evvel bulunması gerekiyor.
Dün sahada 3 gollü galibiyet vardı. Maç biterken sağ ve sol bekler alt yapı ürünüydü. Galibiyet kadar önemliydi o çocukların sahaya sürülmesi ve onların da saha içi mücadelesi...
En fazla 2 eşofmanlık maliyetleri ile Trabzonspor'a ve ülke futboluna değer katacaklar. Örnek aldıkları ve örnek oldukları ile sorumlulukları büyük...
Gelenekselleşiyor bazı şeyler onlar oynadıkça. Bu çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor