22 Mart 2010 | Pazartesi

Sadece skor

Kritik bir dönemece giren Ankaragücü, Kayserispor'u net bir skorla geçerken çok önemli bir avantaj elde etti. Karşılaşma boyunca rakibine karşı daha üstün bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler ilk yarıda Geremi'nin penaltı golüyle öne geçerken Vittek'in attığı golle skoru perçinledi. İkinci yarıda Vittek bir gol daha atarken, Ankaragücü haftalar sonra taraftarının yüzünü güldürmeyi başardı. Esasında Kayserispor karşılaşmaya daha iyi başlayan taraftı. Daha ilk dakikalarda misafir ekip rakibinin üzerine gelmeye başladı. Rajnoch'un Makukula ile ceza alanı içinde girdiği ikili mücadeleye hakem Aytekin Durmaz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Aydın, topu Kaleci Serkan'a nişanladı. Bu pozisyon, oyunun gidişini değiştirdi. Ankaragücü daha sonra üstünlüğü ele almaya başladı. 26. dakikada bu sefer hakem Durmaz, başkent ekibi lehine penaltı noktasını gösterdi. Geremi'nin golü moralleri yükseltti. 41. dakikada ise Vittek farkı ikiye çıkardı.

Kayseri çok kötüydü
Son yılların en kötü futbolunu oynayan Kayserispor, sanki ununu elemiş eleğini asmış gibiydi. Ben Kayserispor'un bu kadar basiretsiz ve ruhsuz futbol oynadığını ilk kez gördüm. Başarılı hoca Tolunay Kafkas futbolcularını kış uykusundan uyandıramadı. Başkent ekibi de dün seyircisinden yoksun çıktığı maçta öyle ahım şahım bir futbol ortaya koymadı. Ancak ev sahibi olmanın avantajı ve bulunduğu durumun oluşturduğu olumsuz baskı ile sağlı sollu ataklarla sürekli saldırdı. Sonuç olarak A.Gücü kendisine çok yarayacak önemli üç puanın sahibi oldu. Sezon ortasında takıma monte edilen Rothen, Rajnoch, Sapara, Vittek ve Geremi gibi futbolcuların uyum sorununu yavaş yavaş ortadan kaldırmaya başlamaları gelecek için ümit verici bir durum. Lemerre-Ümit Özat ikilisinin skora aldanmaması gerekir. Çünkü atılan iki golde Vittek'in kişisel başarısı vardı. Ankaragücü'nde bu başarının devamı mutlaka getirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor