10 Aralık 2009 | Perşembe

12'nci dakika

Beşiktaş, sezonun en iyi futbolunu oynadığı Diyarbakırspor maçını 0-0; en akıllı, bilinçli kadro stratejisini çizdiyi CSKA Moskova maçını 2-1'lik yenilgiyle bitirdi. Mustafa Denizli'nin 1-0, 2-0'lık galibiyet üzerine kurduğu kadro doğruydu. Çünkü zor gol atan takımda hücumculara ağırlık verilseydi, altından kalkılamayacak risk olurdu... Maçın kaderini belirleyen, Denizli'nin hesaplarını yaptığı an 12'nci dakikaydı. Tello golü kaçırmasaydı, Denizli'nin hesabı tutacaktı ama şansı bu kez gülmedi. Ve Beşiktaş, Avrupa'ya veda etti! Şimdi hedef iki kulvarda şampiyonluk. Bu hedeflerde en büyük güvencesi yine sağlam omurgasının arka ve orta bölgesi olacak. Rüştü, Sivok-Ferrari ve Ernst-Fink bölgesinin performansında süreklilik göstermesi, umutları ayakta tutuyor. Elbette bu yapının mimarı Mustafa Denizli'dir.

Delgado döndüğünde!
Kurt hoca, omurgayı sabit tutarken onbirde 1-2 futbolcu değişikliği yaparak kadronun form dengesini sağlamaya özen gösteriyor. Böylece "Şu futbolcu neden oynatılmıyor?" ya da "Bu futbolcu oynar mı?" eleştirilerinin de önünü kesiyor. Sezon başındaki gecikme, iki kupa rehaveti, yanlış ve terslikler yüzünden çok gerilere düşen Beşiktaş, oyun anlayışı ve ilkelerinden sapma yapmayan Denizli'nin deneyimiyle uzunca mesafe aldı. Alınan mesafe Kartal'ı zirve ortağı yaptı. Bu ortaklığın şampiyonlukla noktalanma olasılığı yüksek!.. Denizli, Beşiktaş'ı bu noktaya getirirken, bir takım yanlışlar da yaptı. Örneğin Bobo'yu ilk haftalarda santrfor yerine sol çizgide oynattı. Son 7 maçta bu yanlışını bıraktı ve santrfora geçen Brezilyalı, gollerini atmaya başlayınca seri galibiyetler geldi. Diyarbakırspor beraberliğiyle bozulan serinin yeniden başlaması özellikle Nihat ile Nobre'nin golcülüklerine dönüşleri ve Delgado'nun, sakatlık sonrası göstereceği performansıyla yakından ilgilidir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor