24 Mart 2010 | Çarşamba

Kuş dönecek mi?

Bitimine sekiz hafta kalan Turkcell Süper Lig'de Bursaspor'u 14 yıl aradan sonra liderlik koltuğuna oturtan ve şampiyonluğun kıyısına getiren Ertuğrul Sağlam ile rakibi şaşırtan garanti amaçlı "defansif kurgulu" oyun anlayışıyla Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışına sokan Mustafa Denizli, en çok gündem yapan iki teknik direktör oldular. Sağlam adı duyulmamış gençlerle oturduğu zirvede övgüler alırken, Denizli öncüsü olduğu "hücum futbolu"nu "hücumcular" yerine "savunmacılar"la oynama şaşırtmacılığına soyundu. 1-0 kazanılan Kayseri'deki maçta kadroya ve oyuna yapılan sert eleştiriler yine üç puanın 2-0'lık skorla alındığı Belediye bınavında bırakıldı ve kurt hoca, Denizlispor karşılaşmasında da haklı çıktı. Denizli, yeni oyun şablonunda başarılı olurken, savunmacılarla da hücum edilebileceğini sahaya yansıtarak kanıtladı. Kaldı ki şampiyonluğun kazanıldığı geçen yıl, iki ön libero Ernst ile Fink'in attıkları goller ve yaptıkları asistler, hücum organizasyonlarına katılımları unutulmadı. Yine aynı zamanda savunmada da oynayan Ekrem golleri ve ataklarıyla şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Mustafa Denizli'nin, defansif kurgulu mekanizması yarışın Kasımpaşa stadına dek tıkır, tıkır işledi.

Şampiyonluğa şartlanmış

Ancak bu etabın 59'uncu dakikasında arızalanan Sivok marka aksesuarın yerine konulan İbrahim Kaş iki puana mal olan hatayla mekanizmanın ayarını, uyumunu bozdu, ön sıraya getirecek hızı yakalayan takımına fren yaptırdı! Unutulmamalıdır ki Yunanistan'a Portekiz'de 2004 Avrupa şampiyonluğunu kazandıran kadrosunda savunmacılar ağırlıktaydı. Mustafa Denizli, forvetlerinin kısırlığından ötürü sevimsiz ama garantisi olan bu oyun şablonunu son haftaya dek sürdürecek gibi Defansif kurgulu şablonla koşulan yarıştan mutlu sona götüren tünelin ışığı görülmüşken küçük bir Sivok arızası bir çuval inciri berbat etti, hesapları bozdu! Üstüne üstlük şampiyonluğa şartlanmış Ertuğrul Sağlam'ın Bursasporunu yakalayıp, geçmek şöyle dursun, ikincilik riske sokuldu! Her şeye karşın Beşiktaşlıların gözleri, Denizli'nin "Alışıksa kafese (şampiyonluk) döner" dediği kuşun yolunu kolluyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor