12 Mayıs 2010 | Çarşamba

Quaresma riski!

Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi'nden yoksun bırakan iki temel neden; Bobo'ya kanatlardan destek gelmemesi ve iyi bir partneri olmaması, hücum organizasyonlarında "başrol" oynayacak "orta saha beyni"nin yokluğu.
Kanatlar için Denizli'nin, eleştirilere göğüs gererek denediği Yusuf ile Serdar Özkan ve Holosko'dan istenilen verim alınamadı.
Beşiktaş'ın, transferde öncelikle yapacağı girişim; kanatlar ve orta saha için olmalıdır. İnter'in yıldızı Ricardo Quaresma biçilmez kaftan. Gerçekten olağanüstü yetenekli bir futbolcu. Tekniği üst düzeyde. Hızlı, şutları isabetli. Birebir rakip eksiltmelerde müthiş. Çok zeki. Kanat ortaları "adrese teslim" kalitesinde. İki kanatta da oynayabiliyor, iki ayağını da kullanabiliyor.
Dahası; forvet arkasında da oynayabiliyor.

DENGELER BOZULABİLİR
Ricardo Quaresma
, güçlü kişiliğine karşın, her güzelin bir kusuru olduğu gibi; disiplinsiz ve gece yaşamına düşkün biri. Bu yanlışları yüzünden 2001-2003'te Sporting Lizbon'da başlayan futbolculuğu, sekiz yılda altı kulüp değiştirdi.
Chelsea'ye gittiği 2008-2009 sezonunda teknik direktörleri Hiddink'i, bir yıl sonra da İnter'de vatandaşı Mourinho'yu bıktırdı ve bu yüzden gözden çıkarıldı.
Kariyerindeki son durak Beşiktaş son şansı, "yeniden doğuşu" olabilir. Akıllanıp, bu şansını iyi kullanırsa hem kendisi, hem Beşiktaş çok şey kazanacak. Kötü alışkanlığını bırakmış "süper yıldız" bir Quaresma performansıyla ayağa kaldıracağı tribünlerin bir numaralı sevgilisi olur, ürün satışında rekor kırdırır.
Tablonun pembe tarafı böyle! Öteki tarafı ise bulanık! Portekizli yıldız, Beşiktaş'ı iki şekilde zora sokar. Biri; kötü alışkanlığını bırakmazsa, öteki; futbolcuların ücretlerinde indirim yapmaya çalışan yönetimden alacağı, dengeyi bozacak 4 milyon euro.
Yani Mustafa Denizli'nin, bu yüzden sıcak bakmadığı Quaresma, yönetimi iki arada, bir derede bırakıp, kulüpte huzuru, dengeyi de bozabilir!







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor