26 Mayıs 2010 | Çarşamba

Umut gençlerde!

Ayranı yok içmeye, tahtarevanla gider ..çmaya! Aylardan beri futbolcularına, basketbolcularına paralarını "ödeyemeyen" Beşiktaş, 16 milyon euro'ya patlayacak Ricardo Quaresma'yı transfer etmenin hesaplarını yapıyor! Portekizli'nin futbolculuğu değil ama disiplinsizliği gittiği her takımda tartışıldı, eleştirildi, sorun oldu. Ve dokuz yıllık kariyerinde, formalarını giydiği altı kulüpten de (Sporting Lizbon, Barcelona, Porto, İnter, Chelsea, tekrar İnter) kovuldu! Oysa Beşiktaş'ın öncelikli gereksinimi, Quaresma kalitesinde oyun kurucu orta saha oyuncusudur. Quaresma'ya ödenecek para ve profesyonelliğe aykırı yaşamının takımda huzur bozacağı endişesiyle soğuk davranan Mustafa Denizli'nin, "Önce futbolcuların alacakları ödensin" çıkışı 'yönetime ültimatom mu?' sorularını gündeme getirdi. Hatta ültimatomun sonucunun 'istifa'yı getirebileceği ve böyle bir sonun Denizli'nin, ödemelerin yapılmasını istediği haziran ayında gerçekleşebileceği konuşuluyor.

Dinamik ve yaratıcılar
Aslında Denizli, salt Quaresma değil, başka transferlere de pek istekli görünmüyor! Bu niyetini ortaya çıkaran ise Necip ile başlayan Atınç, Cumali gibi altyapıdan gelenlerle İsmail Köybaşı ve Rıdvan gibi gençlerin, umut veren performanslarıydı. Denizli, yaş ortalaması 30 olan kadroyu gençleştirmek isterken, böylece pahalı transferlerden kaçarak, alacaklı duruma düşmeyecek futbolcuların motivasyonunu canlı tutmayı düşünüyor. Çünkü Türk futbolunun aydınlık geleceği gençler, başarının umududur! En son örnek Bursaspor. Öteden beri gençlere güvenen, şans tanıyan Ertuğrul Sağlam, lig şampiyonluğunun gençlerle de kazanılabileceğini kanıtladı. Tebrikler. Ve de dinamik, yaratıcı gençler sahip çıktığı için teşekkürler. Elbette Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli ile aynı yoldan yürüyen Abdullah Avcı'ya, Tolunay Kafkas'a, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek'e de... Sonsuz teşekkürler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor