28 Temmuz 2010 | Çarşamba

Guti'li orta saha!

Geçmişteki örnekleriyle, doğruluğu çoğu kez yaşanmış bir söz vardır: "Nasıl başlarsan öyle gider."
Gerçi Vikingur; kolay, tam bir köy takımı gibiydi ama bir şey fark etmezdi. Çünkü teknik direktörü ve Q7-Guti gibi dünya yıldızlarıyla güçlenmiş Beşiktaş, bu yıl çok farklıydı.
Bu farklılığı ve özellikle 'taktiksel değişim'e kolaylıkla uyum sağlayacak kadrosuyla Kartal, Schuster'in işini kolaylaştıracaktır. Özellikle, yıllardır hantallaşan orta saha, Guti ile en heyecan, en keyif veren pozisyonların üretim merkezi olur.
Alman teknik direktör, işinin zor olmayacağını ilk günden sezinledi. Her sistem ve taktiğe uyum sağlayabilecek kaliteli, deneyimli bir futbolcu grubuyla tanışmanın rahatlığını yaşadı.
Yabancılarla aynı dili (Almanca, İspanyolca) konuşması da önemli avantajı.
Nihat Kahveci'nin, şanssızlık yaşadığı geçen yılın tersine bu sezona müthiş başlaması, Beşiktaş ve Schuster için bir başka avantaj.
Geçen sezon hazırlık kampına katılamamasının zararını yaşayan milli yıldız, bu yıl aynı şansızlıkla karşılaşmadı.
Yine hırslı, yine mücadeleci futbolu ve golcülüğüyle bu sezon Beşiktaş'ın kurtarıcılarından olacağını gösterdi.

ÇOK BİLMEK
Başta dedik ki "Nasıl başlarsan öyle gidersin."
Beşiktaş, yakaladığı bu şansı; olağanüstü olumsuz gelişmeler olmazsa sezon sonuna dek sürdürür. Bu yarışta elbette yıldızların donattığı kadro ve başındaki Schuster önemli faktörler.
Ancak Schuster'in de önemli şansı Tayfur Havutçu gibi, aynı dili (Almanca) konuştuğu, takımı ve rakipleri çok iyi bilen eski kaptanı, kendine 'yardımcı antrenör' yapması.
Vicente Del Bosque, kendine bir Türk hocayı "yardımcı" olarak inatla istemedi. "Benim omuzlarımda Real Madrid'in İspanya ve Avrupa şampiyonluğu apoletleri var" dedi. Sezonu bitiremeden gönderildi!
Başarı için unvan sahibi olmak, çok bilmek, kendine çok güvenmek yetmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor