11 Ağustos 2010 | Çarşamba

Schuster'in sıkıntısı!

Guti, Quaresma, Hilbert, Ferrari, Zapotocny, Sivok, Ernst, Delgado, Tabata, Holosko, Bobo, Fink= 12= yönetimle Schuster'in uykularını kaçırtan, "Kim gidecek?" diye papatya falı bakılan bir düzine yabancı. Özetle; hesapsız-kitapsız, bilinçsiz transferin sıkıntı veren sonuçları!..
Schuster'in futbol yaşamı süresince böylesine bir problem yaşamadığını söyleyebiliriz.
Kim, kimler gitsin? Tümüne de gerek olabilir. En gereklileri, yerleri en garanti olanlar; Guti, Q7, sakatlanmasaydı Sivok, Ernst'tir. Kıtlığın en çok olduğu bölge santrforda Bobo'nun da yeri garanti gibi. Yani sağlamcıların sayısı beş...
Forvet arkasındakilerden Delgado'nun ayağı Holosko ve Tabata'ya göre daha bir sallantıda.
İki stoper Ferrari ile Zapo'dan İtalyan'ı, Schuster gözden çıkarmıştı. Sebep; Ferrari'nin gece hayatı, ileri çıkmaması, oyunu geriden başlatmaması...

HİLBERT VE FİNK GİDİCİ
Ama ortada bir gerçek vardı; Schuster'in isteği ile oyunu ileride kuran Beşiktaş'ta, Ferrari'nin olmayacağı savunmanın arkasına atılacak toplar, hızlı forvete sahip rakiplere gol şansları kazandırabilir.
Rakiplere bu şansı vermemenin tek yolu; güçlü orta sahadır. Bu bolgede görev alacak iki yönlü oyuncular yani çok özellikli Ernst ya da Necip, rakibi engelleme ve hücuma katılma becerileri olan futbolcular.
İkinci bölgenin ilk bankosu; elbette hücum organizasyonlarının baş aktörü olacak Guti'dir.
Guti ile Q7'nin atacakları toplara kaçacak en etkili silah; Holosko olduğuna göre Hilbert ve Fink "gidici" olurlar.
Baştaki hesaba dönelim; alınacak 13'üncü yabancıya yol açacak üçüncü kurban Delgado görünüyor!..
Schuster, gidicileri sıkıntı içinde ararken, lig geldi çattı!. İzlediğimiz beş maçta rakibe top kullandırmayan, alan daraltan, sürekli baskı kuran, ancak hücum organizasyonlarında zorlanan Guti ve Q7'li Kartal, Buca'da lige "Üç puanlı merhaba" der!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor