19 Ağustos 2010 | Perşembe

Ernst, Necip, Guti

Ligin ikinci haftasına girilirken, Beşiktaş'ta çok tartışılan konu şu: "Ön libero tek mi olsun, çift mi olsun?" Hücum ağırlıklı oynamayı benimseyen Schuster, 'tek ön liberolu' oyundan yana.
Nitekim, ilk denemeyi son Viktoria Plzen maçında yaptı.
Ancak, Ernst'in zorlandığını görünce yanına Necip'i koydu, işler düzeldi.
Kapalı kutu Bucaspor'u çift, tur garantili sonuç istediği İnönü'de HJK Helsinki'ye karşı ise 70 dakika tek ön libero ile oynadı. Schuster'in neler düşündüğünü bilemiyoruz ama Ernst'in yanında Guti de oynasa zorlanmada bir değişiklik olmaz!
Hele dişli rakipler karşısında 'tek ön liberolu' Beşiktaş'ın çok zorlandığını görebiliriz!
34'lük Guti'nin sürekli ileri-geri gidip, gelmekten yorulduğuna, böylece oyun ve hücum organizasyonlarındaki etkinliğinin azaldığına tanık olabileceğiz.

Uyum sorunu azalıyor
Guti
'nin, veriminin düşmemesi ve pas trafiğinin sıklığını kaybetmemesi, Ernst'in yanında Necip'in ikinci "ön libero" olarak oynatılmasıyla yakından ilgilidir. Nihat, Quaresma ve Delgado, pas trafiğini işletebilecek futbolcular değiller.
Bireysel becerileriyle rakip eksilterek, pozisyon üretiyorlar.
Pas trafiğinin yoğun olmadığı oyun, Beşiktaş'ı sıkıntıya sokar!
Hücum organizasyonlarının baş yapımcısı olacak Guti'nin yanında oynayacak "iki yönlü" Ernst ve Necip'li Beşiktaş, orta sahayı kontrolünde tutar, savunması güvenceli, hücumları etkili olur.
Savunmada ve hücuma çıkışlarda basit hatalar yapılmasından yakınan Schuster, bunun nedenlerini görecek ve çözümünü yapacak bilgi, deneyime sahiptir.
Spor Toto Süper Lig'e üç puanla giren, UEFA Avrupa Ligi'nde kayıpsız koşan Beşiktaş, ilerleyen haftalarda uyum sorununu azalttıkça keyifli futbolunu daha da katlayacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor