08 Eylül 2010 | Çarşamba

Farklı Beşiktaş!

Quaresma, Guti, Hilbert ve son anda Fatih Tekke gibi "süper yıldız" transferleriyle gündemin en tepesine oturan Beşiktaş'ta, "Bernd Schuster devrimi" her geçen maçta kendini iyice gösterdi. Takıma, keyif veren, "riskli" hücum futbolunu benimsetmeye çalışan Schuster'in en dikkat çeken yeniliği; takımın artık çok yan pas yapmaması, dikine, çabuk oynaması. Kuşkusuz, dik oyun Guti ve Q7'nin ayaklarıyla keyif, heyecan yaşatıyor, bir dolu gol pozisyonu üretiyor. Özellikle göbekten Guti, kenarlardan Quaresma ile oluşan pozisyonlarda "tek vuruşluk" topları değerlendirecek forvet sıkıntısı yaşanıyordu. "Gol için yaratılmış" Fatih Tekke, bu eksiği giderecek yetenektir. Fatih Tekke gibi Bobo ve Nobre'nin en etkili olduğu vuruşlar; hava topları... Nobre'nin, Bobo ve Fatih Tekke'den farkı; güçlü fiziği ile savaşırcasına boğuşması, kale önlerindeki karambollerde iş bitirici olması. Zayıf yönü ise driplingleri olmaması, rakibi çalımla geçme becerisinden uzaklığı.

Beşiktaş'ı hedefe taşırlar
Açıkçası üç santrfor da kulübede, tribünde oturacak golcüler değiller. Schuster'in, tercihte zorlanacağı kesin. Kesin olan bir başka gerçek; Bobo, Nobre ve Fatih Tekke'nin, rekabette çok terleyecekleri ve üç kulvarda iddialı Beşiktaş'ı golleriyle hedefe taşıyabilecek kalitede olduklarıdır. Beşiktaş'ta"helva" için son malzeme de tamamlanmış oldu. Schuster planının eksiksiz gerçekleşmesi için: 1- Geri dörtlünün, savunmayı ileride yapabilmeyi öğrenmesi, 2-Sahaya yayılmadaki aksaklıkların sıfırlanması, 3- Hatlar arasındaki iletişim yetersizliğinin sonlanması gerekiyor. Beşiktaşlı futbolcular, bu ilkeleri sahaya yansıtabilecek kalitedeler. Her geçen hafta Schuster'in istediği Beşiktaş'a doğru gidildiğini görebiliriz. Bu olasılık, son eksiği gideren Fatih Tekke ile daha bir güçlendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor