16 Şubat 2011 | Çarşamba

Erken goller

Schuster, Beşiktaş'ta ağırlıklı olarak 'hücum futbolu'nu oturtmaya çalışırken aslında öteki takımların da'iyi oyun' anlayışında göstermelerinde öncülük ediyor.
Bir başka deyişle; salt, oyun felsefesiyle değil, uyarıcı söylemleriyle de (1960 yılının futbolunu oynuyorlar) bazı rakiplerini çağdaş futbola yönlendiriyor! Heyhat!.. Dokuz kişiyle savunmada kapanıp 1-0 kazanmaya göbek atan Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat oralı değil! Guti, Quaresma, Simao, Almeida, Fernandes gibi dünya yıldızlarına karşı bazı rakipler ise maça daha bir konsantre ve motive oluyor, beğenilen hareketer yapmaya çalışıyorlar.
Beşiktaş, yaratıcı yıldızlara sahip olmasına karşın başta sakatlıklar ve buna bağlı bazı teknik hatalar yüzünden zirveden koptu! Bu hataların başlıcası; topla fazla oynayarak, rakip savunmaların yerleşmesine yardımcı olması, daraltılan alanlardan çıkmakta zorlanması.

Önce Kiev, sonra Fener!

Beşiktaş'ın oyununu rakipler artık ezberledi.
Bu ise siyah-beyazlı takımın kazanma şansını azaltıyor! Yapılacak olan; ya sistemin hatasız uygulanması ya da yeni bir yöntem bulunması.
İkinci yöntem uzun vadeli olduğuna göre yapılacak olan, pozisyonların mutlaka gollerle sonuçlandırılması ve hücumlarda topun çabuk kullanılmasıdır.
Bu yöntemde orta sahanın dirençli ve üretken, forvetin becerikli olması gerekir.
Beşiktaş, yaşlı futbolculardan oluşmuş bir takım. Bu nedenle ilk dakikalarda atacağı gollerle oyunu koparmak zorunda. Çünkü 60'ncı dakikadan sonra siyah-beyazlı takımda fizik güç düşüyor. Yorgunluktan zor geri döndüğü için rakibe pozisyonlar veriliyor.
Beşiktaş'ın bu zaaflarını Avrupalı affetmez! Simao ile Fernandes'in oynayamayacağı yarınki UEFA Avrupa Ligi eleme maçında Dinamo Kiev'in fizik güç üstünlüğü en büyük silahı olacaktır. Kartal, İnönü Stadı'nda ilk dakikalarda atacağı gollerle bu silahı etkisizleştirmeli! Dinamo Kiev'i aşması durumunda Beşiktaş, o hızla Fenerbahçe'yi de geçer!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor