20 Nisan 2011 | Çarşamba

Havutçu ve Sağlam

Tayfur Havutçu'nun, bugüne kadarki beş maçlık sınavının karnesine şöyle bir göz atalım:
Kayserispor: 4-2, Sivasspor (D): 0-1, Gaziantepspor (Ziraat Türkiye Kupası): 3-0, Kasımpaşa (D): 1-0, Gençlerbirliği: 2-2. İlk teknik direktörlük sınavını; Alman teknik direktör Bernd Schuster'le 'psikolojik enkaz' yığını olmuş Beşiktaş gibi büyük takımda veren bir teknik direktör için övgüye değer bir başarı.
Taraftarın ilk maçtan kucak açıp, sahip çıktığı ve "Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Havutçu" sloganıyla, moral-güç verdiği çiçeği burnunda teknik direktör Havutçu ilk olarak ne yaptı?
Bernd Schuster'in iki yanlışını (futbolcularla birebir diyalog ve Ernst ile Necip'i ön liberoda oynatma) düzeltince Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamaya başladı. Kadro seçimi, oyun içindeki 'zamanında' hamleleri, oyunu okuması ile ağırlığını koyan Tayfur hoca, tam destekli yetki verilmesi ve güven duyulması durumunda ileride Türk futbolunun yeni Mustafa Denizli ve Fatih Terim'i olur.

Moralini yükseltecek

Başkan Yıldırım Demirören ve yönetiminin, Tayfur Havutçu ile yeni sezonda da çalışma niyetlerini vurgulamaları, özellikle camiada olumlu karşılandı.
Beklenen de buydu!
Beşiktaş yönetiminin, Havutçu için verdiği kararda bugün Gaziantep'te 3-0'ın rövanşının yapılacağı Ziraat Türkiye Kupası'nın kazanılmasını şart koşmaması genç hocanın çalışma şevkini ve moralini yükseltecektir.
Kadro yapısı bakımından Beşiktaş güç ve kalitesinin gerisindeki Bursaspor'u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam'ın başarısı yönetimin, Tayfur Havutçu için verdiği kararda etkin olmuştur.
Beşiktaş'ta uzun yıllar kalıcı olacağı garantisi verilmesi durumunda Tayfur hoca, şimdilerde yaşadığı tedirginliği üstünden atacak, mesleğinde kendini zirveye çıkartacak öz güveni de güçlenecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor