08 Eylül 2011 | Perşembe

Genel durum

Bu hafta Süper Lig, önümüzdeki hafta da başlayacak UEFA Avrupa Ligi grup maçları öncesinde Beşiktaş'ın, genel duruma baktığımızda özellikle taktik ve organize oyun eksikliğini görürüz. Bu değerlendirmeyi açacak olursak şu saptamayı yapabiliriz: Rüştü veCenk'in emanetindeki kalede sorun yok. Sivok ve Egemen'li stoper bölgesi için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Geri dörtlünün iki kanadına "dört dörtlük" diyemeyiz. Stoper İbrahim Toroman'ın "yokluktan!" sağ bek oynatıldığını söylemek; en azından bu yerin ideal adamı olduğu halde oynatılmayan ve kulüpten uzaklaştırılan genç Rıdvan'a haksızlık olur.
Oysa hep söylüyoruz; Rıdvan, Türk futbolunda "yeni bir Gökhan Gönül" olarak izleyebileceğimiz çağdaş bir bektir. Sol bekte İsmail
Köybaşı'nı alternatifi Tanju zorluyor. Tanju, risk almadan oynayarak hatadan uzak duruyor. Kademeleri çok iyi yapıyor. Kusuru, ağırlığı ve çabuk olamaması. İsmail'in avantajı; kanat bindirmelerinde etkili olması. Eksiği ise; savunma özelliği.

Ernst ve Necip'in yeri hazır
Ön liberoda Ernst ile Necip'ten vazgeçilemez.
Bu ikilinin yokluğu, savunmayı zor durumlara düşürür.
Takımın beyni gözüyle bakılan ve böyle olması gereken Guti, ne yazık ki hayal kırıklığına, özellikle klasına yakışmayan pas hatalarına, daha kötüsü ise alkollü, düzensiz yaşamına devam ediyor! Guti ve Fernandes'i zorlayan Veli Kavlak'ı, ilerideki haftalarda orta sahanın vazgeçilmezi olarak görürsek şaşırmayalım!
Performanslarıyla şaşırtmayan bir de Quearesma-
Almeida- Simao
üçlüsü var. Ancak, bu üçlüden birinin yokluğu Beşiktaş'ın hücum etkinliğini düşürüyor! Tayfur Havutçu'nun emanetçisi Carvalhal, ilk Alania maçında olumlu müdahaleleriyle geçer not almıştı. 2-0'lık yenilgiyle biten rövanş maçında ise çözüm üretmede kötü puan aldı!
Umarız kötü puanlar sürüp gitmez, Tayfur Havutçu'ya enkaz bırakılmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor