08 Şubat 2012 | Çarşamba

Enayice yenilmek

Carlos Carvalhal, haftada üç maç yapmaktan şikayetle, yetkilileri hep eleştiriyor.
Oysa sık maç yapmak, takımların formda kalması yönünden profesyonelce yaşarlarsa yararlıdır. En iyi antrenman, maç yapmaktır!
Sezon başı hazırlıklarının, fiziksel güç artırma yönünde "gerektiğince" yapılmasıyla, sık maç yakınmaları söz konusu olamaz, kolay kolay sakatlıklar yaşanmaz..
Carvalhal, kadrosunun fiziksel ve zihinsel gücüne güveniyorsa, şikayet etmemeli...
Beşiktaş'ta son haftalarda (F.Bahçe maçı hariç) görülen yanlışlık; teknik-taktik disiplinsizliği sorumsuzluk, şımarıklık ve rakibi önemsememedir.
Disiplinsizliğin, küçümsemenin, sorumsuzluğun, şımarıklığın sonu; yenilgi, hırçınlığın sonu ise Fernandes ve Quaresma'da olduğu gibi atılmaktır.
Beşiktaş, bu acı gerçeği önce Kayseri'de yaşadı ama ders almadı.
Aynı suçu Mersin maçında işledi. Disiplinsizlik, sorumsuzluk, rakibi küçükseme ve hırçınlık, üç puan kaybı ile kırmızı kartlara mal oldu.

TAKIM SAVUNMASI YOK
Beşiktaş'ın (yine F.Bahçe maçı hariç) orta sahasındaki form düşüklüğü ve disiplinsizlik, gözle görülür biçimde belirgin.
Formsuzluk ve disiplinsizlik, birinci ve ikinci bölgeyi yolgeçen hanına çeviriyor.
Kendi bölgelerinden çıktığında rakipler, Beşiktaş'ın ikinci bölgesinde baskı ile karşılaşmayınca Beşiktaş kalesinde rahatça pozisyonlar bulabiliyorlar.
Takım savunması yok...
Orta bölgenin, rakip ataklar karşısındaki etkisizliği savunmaya da yansıyor, kaleci Rüştü ya da Cenk'i gol tehlikeleriyle karşı karşıya bırakıyor.
Carvalhal, hep bardağın dolu tarafına bakmasının cezasını Beşiktaş'a çektiriyor!
Takımdaki form düşüklüğüne ve golcülerin beceriksizliğine çözüm bulamazsa, üstündeki ezeli rakiplerinin puanlar yitirdiği haftalarda kazanacağı yerde "ikramınızı aynen iade ediyorum" dercesine tökezleyen Beşiktaş, böyle giderse şampiyonluk yolunda "tedavisi olmayan sakatlık" yaşamaktan kurtulamaz!
Fenerbahçe maçında üstün oynamış... Neye yarar? Üstün oynayan değil, gol atan kazanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor