16 Şubat 2012 | Perşembe

Yetiş ya Muhammed!

Avrupa'da dört nala koşan Beşiktaş, Süper Lig'de neden seri puan yitirmelere uğradı, neden kazanmayı unuttu, neden play-off'a katılma şansını tehlikeye soktu? Anlatalım:
Beşiktaş, kapanan savunmaları çözemiyor! Rakibi küçümsediğinde konsantre olamıyor, oyuna kendini veremiyor ve oyunun hakimi olamıyor.
Kazanma hırsı, temposu düşük...
Quaresma ve iki gol pasıyla Braga'yı çökerten Fernandes'in dışında bireysel yetenekli ve becerili futbolcuya sahip değil... Takım, gol atsa da yiyeceği endişesine giriyor...
Beşiktaş'taki en önemli sıkıntı gol pozisyonlarındaki beceri fakirliği ve hücum zenginliğinin olmaması. Bu zenginliği takıma kazandıracak futbolcusu var Beşiktaş'ın; Muhammed Demirci...
Carvalhal, 17 yaşına girmekte olan Muhammed'i ara sıra 18 kişilik kadroya alıyor ama oynatmıyor nedense... Oysa,"yarının büyük yıldızı" olmaya aday Muhammed'in, yeteneği kadar öz güveni de yüksek. Fernandes'in olmadığı maçlarda güvenle oynatılabilir.

MESSİ DE KİMMİŞ!
Ondaki yeteneği gördükleri için henüz 11 yaşında iken Barcelona'lı yöneticiler, 3 milyon euro karşılığında transfer etmek istemişlerdi de Beşiktaş yönetimi "Hayır" demişti.
Muhammed'i A2 maçlarında hayranlıkla izleyenler ona "Türkiye'nin Messi'si" yakıştırması yapıyor. Öylesi!.. Ancak, Muhammed bu yakıştırmadan rahatsız: "Ben Messi değil, Muhammed gibi olmak istiyorum!"
Yani "Messi de kimmiş?" demek istiyor... "Ben Muhammed olarak doğdum, futbol sahalarında Muhammed olarak anılmak istiyorum!"
17'lik gencin çarpıcı konuşmasıyla demek istediği şudur bizce: "Messi de kimmiş! Bana ben, yani Muhammed yeter!"
Muhammed'in, yarınlarda Türk futbolunun büyük yıldızı olması için aman aman eksiği yok...
Beşiktaşlılar, şimdilerde "kısık sesle" şu çağrıyı yapıyorlar: "Yetiş ya Muhammed!"
Muhammed, şu sıralarda "yetişme" döneminden olgunluğa doğru hızla gidiyor...
Beşiktaş formasını sırtından çıkarmamak üzere giymesine çok az kaldı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor