29 Şubat 2012 | Çarşamba

Fernandes ve iki bek!

Quaresma ile Fernandes, farklı özellikleriyle oyunun sonucunda etkileri büyük olan oyuncular. Fernandes, Beşiktaş'ın oyun merkezindeki beyni.
Fernandes'i bu denli flaş yapanlar Ernst, Veli ve Necip'tir.
Her şeye karşın Fernandes'in yeri ayrı. Hücumların düzenleyicisi, baş aktörü. Tembel değil.
Çok koşuyor, çok çalışıyor.
Rakip savunmanın en ürktüğü silah. Çok çalıştığı ve öndeki üçlüden genelde yardım almadığı için yoruluyor, işini aksatıyor.
Fernandes'in yorulduğu ya da olmadığı Beşiktaş'ın, hücum etkinliği ortadan kalkıyor. Derbide oynasaydı Beşiktaş'ın kazanma şansı yüzde 51 olurdu.
Beşiktaş'ın iyi yönü; oyun disiplininden kopmaması. Genel yapısında, oyun bütünlüğü açısından sorun yok. Quaresma ve Simao'nun hızlı oyunlarıyla rakibin dengesi bozuluyor.

QUARESMA ÖZEL BİRİ
Quaresma, Beşiktaş'ın özel bir futbolcusu. Savunmaya, canı istedikçe yardım ediyor. Bu görüntüsüyle; ileride serbest bırakılarak oynatılması durumunda takıma daha yararlı olacağı inancını yerleştirmeye çalışıyor.
Hücumlardaki en etkili silah. Beşiktaş'ın hücum zenginliğini sağlayan öteki önemli silahı; savunmanın iki kenarındaki Hilbert ile İsmail Köybaşı.
Yoklukları, Beşiktaş'ın hücum etkinliğini düşürüyor. En büyük silah Fernandes'in bitirici "duran top" servisleri, galibiyetin en önemli çilingiri.
Ancak bu servisler, Beşiktaş'ı üçüncü basamaktan yukarıya taşımaya yetmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor