07 Eylül 2012 | Cuma

Yokluk içinde var olmak!

Topu, yüzde 60-65 ayağında tutan takımların maçı kazanma olasılığı yüksek olur.
Bunun en büyük örneğini 2012 Dünya şampiyonluğunu kazanan İspanya Milli Takımı gösterdi.
Bir takımın topa daha çok sahip olması teknik, kaliteleri yüksek futbolcu çokluğuyla doğrudan ilgilidir. Performansta konsantre sürekliliği önemlidir. İspanya Milli Takımı'nda bu sürekliliği şampiyona süresince gördük. Performansta süreklilik; futbolcunun hırs, istek, agresif oyununa, özellikle de fizik gücüne bağlıdır.
Beşiktaş'ın fizik gücünde sorun yok. Oyunu, genelde efora dayalı. Teknik futbolcu sayısı fazla değil. Tekniği en iyi olan Fernandes, orta sahanın beyni konumunda. Karabük'teki gibi goller de atıyor. İlginç olan; attığı 3. golün asistini Batuhan'ın yapması! Batu, asisti yaparken bir zamanlar pas vermediği boştaki Bobo için söylediği "Kral yapmayacaksın, kral olacaksın!" sözünü anımsattı.

Mütevazı olmak
Orta üçlünün ofansif özelliğine karşın Beşiktaş, genel kadro yapısıyla teknik, ayağa pas yapan oyunculardan kurulu olmadığı için oyunu tekniğe değil, efora dayalı. Başarıda sürekliliği yakalamak için tempolu mücadele yetmez! Bir takımın kalite değeri yüksek, becerisi üst düzeyde futbolcu sayısının en az 5-6 olması şart!
Beşiktaş, böyle bir kadroya sahip olmadığı için hele de ağır eleştiri yapılırsa haksızlık edilmiş olunur! Borç batağından kurtulma uğraşında, ayağını yorganına göre uzatmak zorunda kalan bir takıma saygı gösterilmeli! Ezeli rakipleri "flaş transfer" yarışı yaparken mütevazı olmak zorunda kalan Beşiktaş, ligin tozunu atarsa Fikret Orman ile Samet Aybaba ayakta alkışlanmalı!
Yeterli silahı olmayan, omuzlarında top mermileri taşıyan kadınıyla bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı kahramanlığı, tarih kitaplarında aynen duruyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor