07 Kasım 2012 | Çarşamba

Baş aktörler

Beşiktaş'ta sıkıntı, eksik çok!
Kusursuz olan; mücadele azmi, çok koşmak, hırs, istek, kazanma azmi. Siyah-beyazlı takımı belki de liderlikten eden en büyük sıkıntı, savunmanın iki kenarının önündeki hücumcunun etkisizliği.
Sağdaki Hilbert'in etkili bindirmeleri Ofspor ve Mersin İdman Yurdu maçlarına dek solda yoktu. Gerçi sakatlığı geçince İsmail Köybaşı yerine dönecek ama Emre Özkan gibi zorlu bir alternatifle karşılaşacak. Bu Emre, İsmail Köybaşı'nı aratmaz!
Hilbert'in sağ kanat bindirmelerindeki yalnızlığı, hücumları yetersizleştiriyor. Açıkçası, Quaresma aranıyor! İlerinin iki kenarında da etkili oynayan Q7'nin yokluğu özellikle Almeida'nın verimini düşürüyor.
Pozisyon üretim zenginliği için tek santrforla oynamak önemlidir.
Bu oyunda geriden gelenler, rakip ceza alanında daha çok pozisyon bulurlar, önleri açık olur. ;

İnatçı Quaresma
Q7, bu gerçeğin bilincinde ve görüyor. Bu kozu iyi kullanarak, ücretinde istenen indirime yanaşmıyor, "Bana muhtaçlar.
Bir gün mutlaka benim dediğim olacak"
düşüncesiyle inadını sürdürüyor.
Oysa, inadı bırakıp Beşiktaş'ı ekonomik bunalımdan kurtaracak" FEDA çorbası"na bir tutam tuzu kendisi de atsa 7 numaralı formasına kavuşur, kendisi gibi "özel" oyuncu olan Fernandes ile Olcay ve Oğuzhan'la Kartal'ı zirveye uçururlar. Q7, Fernandes, Olcay, Oğuzhan oyunda topla sıkça birlikte olabilen futbolcular.
Oyun üstünlüğünü elde, dolayısıyla maç kazanma şansını yüksek tutup, pozisyon üretmenin koşulu; topa daha çok sahip olmak ve oyunu önde tutmaktır.
Beşiktaş, bu futbolcularla bunu yapar, yapıyor da...
Beşiktaş'ın sıkıntısı; kadrosunun dar, genç futbolcuların deneyim azlığı. Özellikle Olcay ile Oğuzhan'ın, Fernandes'in yükünü azaltan, verimini artıran performansları dikkat çekiyor. Bu iki genci, ay-yıldızlı formayla görebiliriz; görmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor