22 Şubat 2013 | Cuma

Konsantrasyon

Futbolda "takım" olmanın belirgin kuralları vardır. Öncelikle"takım savunması" adam akıllı, rakibe baskı yapılacak, ayağa pas oyunu hatasız olacak, hücuma çok adamla çıkılıp, bol gol pozisyonu üretilecek, yakalanan gol pozisyonlarında yüksek beceri gösterilecek. Beşiktaş, gol yeme konusunda sorun yaşıyor. Attığı 48 gole karşılık, 34 gol yiyerek liderlik koltuğunun bir türlü "kalıcı" sahibi olamadı! Çok, özellikle de son dakikalarda gol yemenin başlıca nedeni; "takım savunması" zaafiyeti ve konsantrasyon kaybıdır! Haftalar ilerledikçe tempo Beşiktaş'ta düşüyor! Artık altın değerinde olan puanlar, aslanın ağzında! Alınacak bir galibiyet, bir takıma en az 5-6 puan kazandırabiliyor! Beşiktaş'ın başarılı olduğu periyotlarda Samet Aybaba'nın, futbolcularla kurduğu diyaloğun önemli rolü vardı.

Tamamen duygusal
Türk futbolcusu, duygusaldır! Hocasından sevgi, sıcaklık bekler! Aybaba, bu duyguyu iyi işliyor! Kazanılamayan maçlar, futbolcuların moral motivasyonunu bozuyor, hırçınlaştırıyor! Hırçınlık, sarı kartlara neden oluyor. Beşiktaş, en çok kart, gören dahası ve en önemlisi; çok sakat veren takım! Buna karşın zirveden kopmuyor, Avrupa'ya götürecek yoldaki en büyük kozu, kuşkusuz Fernandes'tir. Yaratıcı özelliğiyle takımın dinamosu. Eksisi az, artısı çok. En önemli artısı; ölü toplardaki ustalığı. Yeni transfer Niang ile işbirliği olgunlaştıkça Senegalli santrforun golcü özelliği ortaya çıkacaktır. Süper Lig ile tanışıklığı, golcülükteki performansında zorluk çektirtmeyecektir. Yeter ki ısınma turları uzun sürmesin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor