28 Şubat 2013 | Perşembe

Toraman'ın suçu

Gücü, takımca yeteneği sınırlı takımlar "kontrollü" oyunu tercih ederler.
Kontrollü oyun, kimi kesimlerce "korkaklık" olarak yorumlanır. Haksız eleştiri!
Hücum gücü yüksek oyuncuları çok olan takımlar, "kontrollü" oyunu niçin tercih etsinler ki? Hücum özellikleri kısıtlı takımların saldırgan oyunu, hezimete davettir. Aptallıktır!
Beşiktaş, kadro darlığına karşın, "kontrollü" oyunu değil, "hücum" futbolunu yeğleyen takım. Çünkü, kadro yapısı, "hücum" futbolu oynamaya yatkın Niang, Fenerbahçe'de kendini kanıtlamış golcü.
Hazır olursa Almeida'yı aratmaz. Fernandes ile Oğuzhan'ın önünde bir dolu gol pozisyonu bulur. Gaziantepspor ile Sivasspor maçlarında heyecanı ve telaşı, atabileceği golleri kaçırttı.

Hangi takımda oynamalı?
Beşiktaş'ın, çok gol atmasına karşılık çok gol yemesinin nedeni; takım savunmasını yapamaması ve kaleci McGregor'un yediği hatalı gollerin fazlaca olması!
Sivas'ta muhteşem kurtarışlarla günah çıkartırken ilk kez galibiyetin kahramanlarından oldu. Çok hatalı goller yedi ama kaleyi devraldığı Cenk'in de yaptığı basit hataları, bilinçsizce çıkışları sonucu yediği goller de unutulmadı!
Kalecilere fazla iş düşürmemenin, rakibe pozisyon vermemenin en etkili yöntemi; İbrahim Toraman gibi geri dörtlünün önüne 3. stoper olarak oynatmaktır!
Yeri gelmişken; Abdullah Avcı'ya sormadan edemeyeceğiz: Stoper, sağ bek, orta saha oynayabilen Toraman'ın hak ettiği Milli Takım formasını giyebilmesi için Galatasaray ya da Fenerbahçeli olması mı gerekir? Toraman'lı orta saha, gerideki Sivok ile Ersan'a güven veriyor.
Özellikle Sivok'un performansı övgüye değer. Fernandes'in gönderdiği ölü toplarda İbrahim Toraman gibi hem gol atıyor, hem attırıyor. Geldiği günden beri form grafiğini hiç düşürmedi!
İdeal stoper!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor