29 Mayıs 2013 | Çarşamba

Yaz-bozun sonu

Tüm olanaksızlıklara, sakatlık şanssızlığına karşın Beşiktaş'ın, ligi UEFA Avrupa Ligi'ne götüren üçüncülükle bitirmesi büyük başarıdır!
Daha da ileri gidiyorum, herkesin övgülerini alan ilk yarıdaki mükemmel futbolunun başyapımcısı Samet Aybaba, şampiyon kadrosuna 85 milyon euro'luk takviye transferler yaptıran Terim ile bir o kadarlık transfer parası döktüren Kocaman'dan daha başarılı sezon geçirmiştir!
O Aybaba ki; Terim ile Kocaman 2-2.5 milyon euro alırken, 600 bin euro'ya çalışıyordu! Çarpıcı bir nokta daha; 6 milyon euro'luk transfer harcaması yapabilen Beşiktaş, 14 kişiyle ligin ilk yarısını, F.Bahçe'nin üç puan önünde ikinci bitirdi.
25'inci haftaya dek süren ikinciliği kadro darlığı nedeniyle Beşiktaş, üçüncü haftadan itibaren yerini F.Bahçe'ye bıraktı!
Aybaba'nın eksiği futbolculara Beşiktaş'ın "Büyük takım" havasını sindirtememesi! Bu hava rakibi olumsuz etkiler.

Büyüklüğü algılamak

Beşiktaş'ın büyüklüğünü bazı futbolcular algılayamadılar! Algılasalardı Beşiktaş, şampiyon değilse de ikinciliği kesin yakalardı!
Aybaba'nın futbolcuları tek yürek yapma için çok önem verdiği"takımdaşlık" duygusunu benimsetmeye çalıştı. Bunun için de her maç sonrasında"menemen" ziyafeti çektirdi.
Şu kesin ki; bu olanaklarla bu kadro Beşiktaş'ı UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan Aybaba koparılmasaydı yeni sezonda Beşiktaş'ı şampiyonluğun güçlü adayı yapardı!
Ama başkan Orman, Aybaba'ya güvenmedi! Evet, yeni sezonda sil baştan yapılmış bir Beşiktaş göreceğiz...
Kadroda ve teknik direktörde süreklilik, başta gelen koşuldur.
En büyük iki örnek Gordon Milne'le 6 yılda 3 lig şampiyonluğu kazanan Beşiktaş ve Alex Ferguson'la 26 yıl çalışan Manchester United! Bu sürede elbette Manchester United'ın tökezlediği yıllar oldu ama bu Ferguson'un ipini çektirmedi! Kaldı ki; Aybaba, asla başarısız olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor