11 Temmuz 2013 | Perşembe

Önce savunma

Bir teknik direktörün başarı çizgisindeki iniş-çıkışlar; gördüğü eğitim, çağdaş futbola olan ilgisi, eğitimi ve elindeki kadro yeterliliği ile doğru orantılıdır.
Samet Aybaba, elindeki kısıtlı kadroya, Almeida'nın sezon sonunu bulan sakatlığına karşın, ligi üçüncü bitirdi ama Başkan Orman'ın garip kararıyla görevine son verildi!
Şimdi umutlar, Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'te.
Hırvat Milli Takımı'nda gösterdiği başarıyı, Moskova'da sergileyemedi!
Bir yıl önce ligi 5'inci bitiren L. Moskova'yı ikinci yılında 9'uncu sıraya indirdi!
Milli takım kadrolarının gücü elbette lig takımlarının gücü ile eşdeğer olamaz! Bilic, bu gerçeği Hırvatistan Milli Takımı ile Moskova Lokomotiv'de yaşadı.

Eksikler daha bitmedi
Bilic'in hücum futbolunu benimsemiş olması, Beşiktaş'taki işini kolaylaştıracaktır. Ancak, kendisinin de bilip, dile getirdiği gibi Beşiktaş'ın çok gol atıp, çok yemesi, işini zorlaştıracaktır!
Yeni sezonda savunmanın umudu; yeni transfer Pedro Franco olacaktır.
22 yaşında, çok özellikli olan Kolombiyalı savunma oyuncusu, kesicilikteki başarısının yanı sıra, geriden hazırlıyıcılığıyla da dikkat çekiyor.
Belli başlı özelliklerinden diğerleri ise; topa çabuk ve yerinde müdahalesi, savunmayı toparlaması, güven içinde oynamasıdır. İbrahim Toraman gibi duran toplarda gol için rakip savunmaya sızmalarıyla da dikkat çekiyor.
Yaşının genç olması ve özellikli yapısıyla, Beşiktaş'ın uzun yıllar değişmez savunmacısı olacak kalitededir.
Bilic, Beşiktaş'ın iyi bir kadroya sahip olduğunu söylüyor ama eksik ve teknik yanlışlarını ortaya koymuyor. Biz yineleyelim:
Kaleci, iki bek, orta saha, sağ açık ve santrfor. Öncelikle savunma yol geçen hanı olmaktan kurtarılır, bu eksikler giderilirse Beşiktaş, yeni sezonda şampiyonluğun en güçlü adaylarından olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor