15 Aralık 2013 | Pazar

Beklerin önemi

Beşiktaş'ın özellikle hücum organizasyonlarında Fernandes, Oğuzhan, Olcay, Gökhan Töre gibi etkili silahları var. Bu silahlar, sorumluluk bilinciyle yüklü olduklarında takımın dengesi yerine oturuyor.
Bu silahların etkinliğinde Beşiktaş, futboluyla hem sonuca gidiyor hem de izleyene keyif, heyecan veriyor.
Özellikle Almeida ile Olcay; Beşiktaş'ın, rakip kale önünde en etkili iki ağır silahı! Gökhan Töre oyun bilgisiyle şimdiki durumundan daha üst seviyeye gelebilecek büyük bir yetenek. Soldan yaptığı bindirmelerde içeriye kat ettiği gibi, özellikle Almeida'ya gollük ortalar yapsa sahada daha bir devleşecek, maçın 1 numaralı yıldızı olacak.
Beşiktaş'ın hiç kuşku yok ki; çok etkili, değerli bir silahı daha var: Oğuzhan!.. Bu futbolcu, ülkemizdeki yetenekli 2-3 futbolcudan biridir. Driplingleri, hızı, çabukluğu ve zekasıyla çok rahat adam eksiltiyor, pozisyonlara girebiliyor. Bu güzelliklerin yanında Beşiktaş'ın, gözle net görülen bir eksiği var; kanat bindirmelerinde beklerin katkısının olması.

Uğur, İsmail değil

Sağ bek Serdar Kurtuluş, savunmada iyi, hücumda notu sıfır! Sol bekte oynadığında Uğur Boral fena değil ama bir İsmail Köybaşı değil. İsmail'in, yerine dönüşü için günler bir bir sayılıyor.
Ancak, aylar süren sakatlığının ardından eski performansına dönmesi zor gibi gözüküyor!
Hücum organizasyonlarında beklerin önemi çok büyük. Şu anda en iyi iki bek Fenerbahçe'de; Gökhan Gönül ve Caner Erkin.
Milli Takım'ın da önemli bekleri Gökhan ve Caner, özellikle bindirmelerde müthiş etkili.
Beşiktaş, beklerden yana sıkıntılı, şanssız. Buna karşılık bireysel hatalar dışında aptalca goller yemiyor. Bu da tek tesellisi!
Bir takımın sonuç kaderinde beklerin önemi ilk sıralarda yer alır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor