19 Mart 2014 | Çarşamba

Sağlamcı Bilic!

Beşiktaş; hücumda pozisyon üreten, rakibi boğan, bunaltan, saldırgan takım olmadığı için kontratak oyununu yeğliyor. Takım kurgusunda süreklilik yok!
Bir önemli nokta daha; Beşiktaş'ın sıkıntısı Fernandes'ten çok, Oğuzhan'ın yokluğunda onu aratmayacak performansla oynayacak bir kozun olmaması.
Çünkü Oğuzhan, özellikleriyle farklı bir oyuncu.
Hep golü düşündüğü için kaleye dik oynuyor. Oyun felsefesinde yan pas yok!
Takım olarak organize oyun olmadığı için Beşiktaş; Gökhan Töre, Oğuzhan, Olcay ve Almeida'nın bireysel becerileriyle gollere ulaşıyor.
Organize oyunsuz Beşiktaş'ın güvencesi orta sahası. Veli, Atiba ikilisi çalışkan, mücadeleci oyuncular ama organize oyunda üretkenlikleri, katkıları yok!
Bu önemli eksiklik nedeniyle "sağlamcı" Bilic, Beşiktaş'ı risk aldırmadan oynatıyor.

Savunmada sorun yok

Kabul etmek gerekir ki, Fenerbahçe ve Galatasaray'daki kaliteli kadrolar Beşiktaş'ta yok! Bilic de bunun bilincinde.
Yine de bu kadroyla, sakatlıklara karşın zirve mücadelesinin içinde olmak büyük başarıdır.
Şampiyonluk bir yana, Şampiyonlar Ligi'ne taşıyacak lig ikinciliği bile tarihteki yerini alacak büyük başarı olur!
Bir diğer önemli nokta, Beşiktaş'ın lider Fenerbahçe ile kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olması. Alacağı bir galibiyet, zirve yarışındaki hızına hız katar.
Son haftalarına doğru gidilen ligin bundan sonraki bölümünde verilecek puan kayıplarının telafisi giderek zorlaşacaktır.
Beşiktaş'ın yapması gereken; çok koşmanın yanı sıra; çabuk çıkan, çabuk oynayan, sahanın her noktasında rakibe basan oyundur. Böylesi oyunda özellikle orta saha ile Oğuzhan, Olcay ve Almeida'ya çok iş düşecektir.
Birinci bölgede yani savunmada sorun yok. Bilic'in yerleştirdiği disiplinle bu bölgede pek hata yapılmıyor. İkinci ve üçüncü bölge elemanları Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışının finalinde belirleyici olacaklardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor