14 Ekim 2015 | Çarşamba

Mario Gomez mi Cenk Tosun mu?

Beşiktaş'ın övgü alan oyun karakterinde dikine oynamak, hücuma çabuk çıkmak, böylece çok gol pozisyonu yakalamak var. Bu fırsatların çoğunu golle sonuçlandırdığını görüyoruz.
Beşiktaş'ın şampiyonluğa oynayan rakiplerinden farklı yanı; oyun disiplinine sıkı sıkıya bağlı kalması ve Şenol Güneş'in sistematik düzeninden kopmamasıdır.
Çünkü futbolcuların, hocalarına inancı çok yüksek.
Beşiktaş'ın orta sahası ile hücum bölgesi yetenekli, zeki ve becerikli oyunculardan kurulu. Sosa, yetenekli ama sürekliliği olmayan bir oyuncu. Oğuzhan'da büyük gelişme var. Bunun karşılığını milli takıma seçilmekte gördü. Şu anda Beşiktaş orta sahasının lideri konumunda.
Fizik gücünde önemli gelişme görüyoruz.
Beşiktaş orta sahasının öteki çok önemli iki ismi Veli ile Atiba yeniden bir araya gelmesiyle savunma rahatlayacak, bu iki sigortayla Beşiktaş kalesi daha az gol görecek!

Herkes aynı zorluğu yaşar

Beşiktaş, şu anda üç sol beke sahip:
Köybaşı, Motta ve Uğur Boral. Üçünün de oynama şansı yüksek. Deneyimli Köybaşı'nın avantajı, milli takımın değişmez eski sol beki olması. Uzun süren sakatlıktan sonra yeni yeni kendine geliyor, eski formunu iki-üç maç sonra bulabilir.
İsmail Köybaşı ile hem savunmanın sol yanı daha bir dinamik olacak hem de işlerlik, ak ıcılık kazanacaktır.
Doğru savunmada başarıyı getiren; ön sezgi, kademe anlayışına sahip olup kusursuz yapmak, rakip forvete yakın takiptir!
Bol paslı oyun hakimiyeti, kanat bindirmeleri kazanmanın şifresidir. Bu oyun düzeniyle üstünlüğünüzü rakibinize kabul ettirirsiniz, kazanma şansınız yüksek olur. Beşiktaş bunu çoğu kez yaptığı için şampiyonluğun güçlü adayı oldu.
Beşiktaş'ın; Güneş'le kanat bindirmelerini sıkça yaptığını görüyoruz. Özellikle Gökhan ve Quaresma'nın kanat bindirmeleri Beşiktaş'ın hücum gücünü ve gol şansını yüksek tutuyor.
Gomez-Tosun rekabeti keyifle, heyecanla izleniyor. İki santrfor da çok iyi, ikisinden birisini tercih etmek kolay değil!
Şenol Güneş için de eminim kolay olmuyor.
Kim olsa aynı zorluğu yaşayacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor