09 Aralık 2015 | Çarşamba

Liderlik rehaveti!..

Beşiktaş'ın, diğer takımlara oranla ciddi bir oyun kalite farkı var. Bu farkı UEFA Avrupa Ligi maçlarında da görüyoruz.
Bu farkta hücum oyuncularının etkinlikleri büyük önem taşıyor.
Mario Gomez, Cenk Tosun, Quaresma, Kerim Frei, Oğuzhan, Gökhan Töre ve Olcay'ın etkinlikleri ön planda. Olcay, gol vuruşlarındaki becerisini olgunlaştırırsa bu farkı daha bir artar. Hücumcuların gol atma istek ve düşüncesi üst düzeyde.
Futbolcuların birbirlerini çok iyi bilmeleri, ezberlemeleri başarıda bir başka önemli faktördür. Beşiktaş'ın rakiplerinden bir başka farkı ve üstünlüğü bir dolu gol pozisyonuna girmesi, hücum futbolunu çok iyi oynaması. Hücumcuların gol atma istek ve düşüncesi üst düzeyde. Futbolcuların, birbirlerinin oyun özelliklerini çok iyi bilmeleri, ezberlemeleri başarının önemli nedeni. Beşiktaş, şampiyonluğun güçlü adayıdır.
Ancak şampiyonluk yolunda elbette arıza yapacak, tekleyecektir. Önemli olan arızayı bulup, bilip gidermek yola devam etmektir.

Tempoyu düşürmüyor
Bu yolda Beşiktaş, organizatör oyuncu olmamasının sıkıntısını çekebilir.
Bunu Kayserispor maçında bir kez daha gördük. Beşiktaş orta sahada organizatör olmamasının sıkıntısını da yaşıyor. Sosa oyunu organize eden orta saha oyuncusu değil. Ancak asistlikte ve duran toplarda ayakları ustadır! Kayseri'ye frikikten attığı muhteşem gol uzun süre belleklerde kalacaktır.
Beşiktaş'ın dikkat çeken olumlu tarafı; gol yese de tempoyu düşürmemesi aynı tempo, hırs ve istekle yediği golün altından kaldıracak goller aramasıdır. Eksikler, yanlışlar, liderlik rehaveti yani ''Ben oldum'' havası Kartal'ı zirveden tepe taklak düşürebilir. Çoğu futbolcu havaya erken girme yanlışından dönmeli, gaflet uykusundan uyanmalı!
Kendi düşen ağlamaz!
Başkasından himmet beklenmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor