20 Ocak 2016 | Çarşamba

Tolga moralsiz

Beşiktaş'ın yeni kaleci ve stoper transferi doğru hamlelerdir. Öncelikle şunu vurgulayayım ki; alınacak kalecinin Tolga gibi kaliteli, güvenilir olursa moralsiz Tolga rahatlayacak, performansı artacak. Çünkü rekabet olacak ve Tolga dinlenerek daha iyi randıman verecek. Yorgunluk ve hatalı goller yemesi Tolga'yı strese de soktu!
Deneyimli kaleci dinlenirse hem daha iyi motive, hem daha verimli olacak. Çünkü tek kaleci olması ve de goller yemesi Tolga'yı yıprattı, dinlenmesi şart!
Beşiktaş'ın geri dörtlüsü uyumsuzluk yüzünden aksadı. Rhodolfo - Ersan ikilisinin kan uyuşmazlığı oldu. Ersan da Rhodolfo gibi ileri çıkma, hücumlara katılma hevesi kalelerinde pozisyonlar yaşanmasına yol açıyor. İki bek Beck ile İsmail Köybaşı da ileri çıkınca savunmada koca boşluklar oluşuyor. Oysa geri dörtlünün asli görevi adından da anlaşıldığı gibi kalesini savunmaktır!
Günümüz futbolunda doğru olan; toplu savunma, toplu hücumdur.
Beşiktaş'ta bu futbol düzenini göremiyoruz.
Hücumculardan bir tek Gomez'i savunmaya destek olurken görebiliyoruz. Çağdaş futbol düzeni bu değildir.. Yani toplu hücum, toplu savunma Beşiktaş'ın yaptığı gibi değildir!
Savunma ile hücum bölgesi şemsiye gibi açılıp kapanacaktır.
Ligin ikinci yarısında tüm takımlar için pabuçlar pahalı olduğundan agresiflikleri artacak, buna bağlı olarak da fauller, kartlar havada uçuşacak.

Defans zorluyor
Takımlar gibi hakemlerin de işi daha zorlaşacaktır.
Bu zorlukta agresiflikleri aşırıya kaçmayan takımlar, hedefe ulaşmakta fazla zorlanmayacaktır.
Beşiktaş, futbolu en iyi oynayan takım olduğu için rakiplerinden bir adım öndedir.
Sıkıntısı; bir türlü düzene girmeyen, takımın keyif veren futboluna ayak uyduramayan savunması. Siyah-beyazlı takımın öteki sıkıntısı, kaleci. Tolga'ya mutlaka alternatif alınmalı. İyi bir alternatif yorgun Tolga'nın hem yükünü hafifletecek hem de sorumluluğunu düşürecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor