03 Nisan 2010 | Cumartesi

Altın değerinde

Deplasmandan puan çıkarmak lig maratonunda genelde başarı sayılır. Hele ki bizim takımın içerisinde bulunduğu durumda ve 6 temel oyuncunun sakat olduğu bir haftada, deplasmanda 1 puan altın değerinde olur. Mustafa Denizli hoca bunun bilincinde olduğunu gösteren bir kadro yapısı ve oyun kurgusuyla takımı sahaya çıkardı. İlk yarı boyunca beklediğim şekilde oyun Ankaragücü'nün kontrolünde geçti gibi gözükse de, Filip Holosko, Uğur İnceman ve Bobo'yla Beşiktaş'ın skoru lehine çevirmesi mümkündü. Özellikle Uğur İnceman'ın kafa vuruşunda Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı çok başarılı bir kurtarış yaptı.

Necip için çok zordu
İlk yarı boyunca Necip daha önce seyrettiğim maçlarına oranla kötü bir futbol sergileyince, takım istediği ölçüde orta sahada topu tutamadı. Bu kadar genç yaşta, bu kadar stresli bir maçı kaldırmak elbet kolay değil. İbrahim Kaş ise Kasımpaşa maçının etkisinden kurtulmuş bir şekilde çok başarılı bir ilk yarı çıkardı. Saçlarını kestirdiği için İbrahim Kaş'ı sürekli olarak sahada Fabian Ernst'e benzettim! Lemerre'in Ankaragücü'nün başına gelmesi bence çok önemli bir olay. Dünyada şöhret yapmış oyuncuları kadrolarına katıp iyi bir hava yakalamışlar. Ankaragücü, ikinci yarı işte bu hava ve seyircisinin desteğiyle özellikle ölü toplarla baskı kurdu. Bütün bu seyirci baskısına rağmen Rüştü, İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez gibi usta oyuncular maçın kontrolünün kaybolmasına müsaade etmediler.

Kazanç sayılmalı

Karşılaşmada 57. dakikaya gelindiğinde Mustafa hoca tutuk bir oyun sergileyen Necip'i oyundan alıp Serdar Özkan'ı sahaya sürdü, bu değişiklikten sonra takım ortadan ikiye bölündü. 68. dakikada yapılan Uğur İnceman ve Yusuf Şimşek değişikliği ile Mustafa hoca son 20 dakika galibiyeti kovalamak adına bir hamle yaptı ve doğal olarak takımın defans kurgusu yumuşadı. Top bir o kalede bir bu kalede giderken 80. dakikada Bobo'nun direkte patlayan şutu Beşiktaş için talihsiz bir andı. Son 5 dakika Yusuf'un organizasyonlarıyla Beşiktaş galibiyet için iyice yüklendi, bu dakikalarda ev sahibi Ankaragücü kontratak pozisyonları yakaladı ancak Kartalımızın defans hattı hiç hata yapmayarak skoru korumasını bildi. Maç, Mustafa Denizli'nin planladığı şekilde, yani başladığı gibi sona erdi ve Beşiktaş altın değerinde bir puanı hanesine yazdı. Bence bu 1 puan kazanç sayılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor