17 Mayıs 2010 | Pazartesi

Soğuk yemek

Şampiyonluk yarışının son haftasına Beşiktaş gerçek iddiasından uzakta girdi. Beşiktaştaş için şampiyonluk dışında hiçbir sonuç başarı değildir.
Bu maçta ben Beşiktaş'ın üst düzey bir mücadele sergileyemeyeceğinin bilincinde olanlardandım.
Böyle bir durumda kimse Beşiktaş'tan iyi futbol ve iyi sonuç beklemesin diye de bir hafta boyunca görüşlerimi dile getirdim.
Kara Kartal, bu sezon bir travma yaşadı, bana göre kaybedilen şampiyonlukta saha içi etkenlerden çok saha dışında yaşananlar hafızalarda yer etti. Kırılma noktası ise Trabzon ve F.Bahçe maçları idi. Trabzon maçında son dakikada verilmeyen net bir penaltı ve ardından F.Bahçe maçında yaşananlar kolay kabullenilecek şeyler değildi.
Özellikle F.Bahçe yenilgisinin ardından Beşiktaş lige havlu atıp gelecek sezonu düşünmeye başladı.
Beşiktaş'ı bu mücadeleden koparan F.Bahçe'ydi ve son hafta F.Bahçeliler'in, Beşiktaş'tan iyi performans beklemeleri de mantık dışıydı!


Trabzon rövanşı aldı
Ben Beşiktaş'ı Bursa karşısında çok yetersiz gördüm, ama bu yetersizliği bir futbolcu olarak çok iyi anlıyorum. Ben Pascal Nouma olarak kendimi doğma büyüme Beşiktaşlı olarak görüyor ve hissediyorum. Bununla birlikte şunu da iyi biliyorum, bu lig de benim rakibim asla Bursaspor değil, her zaman G.Saray ve F.Bahçe'dir. Kimse gerçek rakibinin şampiyon olmasını istemez, ama kaybetmek de Beşiktaşlı'nın kitabında yazmaz. Dün akşam Beşiktaş'ın maçını izlerken, zaman zaman da F.Bahçe-Trabzonspor da karşılaşmasına göz attım. Trabzon, F.Bahçe'yi kısa bir süre önce Türkiye Kupası finalinde eleyip kupaya uzanmıştı. Ligin finalinde ise yine aynı oranda zorladılar.
Arkadaşlarımın bana söylediğine göre Trabzonspor'un çok eski bir tarihten F.Bahçe'yle bir hesabı varmış. Trabzon da F.Bahçe'ye kaybedip, şampiyonluk ellerinden uçmuş ve bu olay şehirde dengeleri bozmuş. Sanırım Trabzon bu maçın rövanşını yıllar sonra hem kupada hem ligde almayı başardı.
Ünlü bir söz var, "İntikam soğuk yenilen bir yemektir." Sanırım Trabzonspor'un yaptığı tam anlamı ile bu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor