23 Mayıs 2010 | Pazar

Suçlu 'Ayna'da

Çok uzun süredir görülmeyen ve yine çok uzun bir sürede unutulmayacak bir final oldu Süper Lig'de. Hemen hemen herkes F.Bahçe'nin şampiyon olacağını düşünürken, futbolun ilahları mutlu sonu yeşil-beyaz olarak belirledi. Bursaspor'un şampiyonluğu çok fazla ses getirmese de Türkiye adına bir devrim niteliğindeydi bana göre. Şimdi Türkiye'yi Avrupa'nın 1 numaraları kupasında temsil edecek Bursa'nın orada neler yapacağını ise şimdiden yorumlamak çok zor. Ama şu gerçek ki işleri kolay olmayacak. Asla kendilerini yetersiz görmesinler. Türkiye'de gösterdikleri kenetlenmeyi oraya da taşırlarsa, iyi işler çıkarabileceklerini düşünüyorum.

Futbolun ilahları
F.Bahçe'nin yaşadığı olay ise tam bir travma olsa gerek. Böyle bir şeyi ne futbolcu olarak ne de taraftar olarak asla yaşamak, hatta düşünmek istemem. Ligde son 8 hafta iyi oynamadan kazanmayı başaran F.Bahçe son hafta çok iyi oynayarak kaybetti. Yazının başında belirttiğim "Futbolun İlahları" işte böyle bir son istedi, umarım bu olaylardan herkes üzerine düşen mesajı alır ve gerekli dersleri çıkarır. Çünkü futbol sadece sahada oynanır ve sahada kazanılır. Şimdi herkes F.Bahçe tarafından yapılan açıklamaları konuşuyor. Üzgünüm ama F.Bahçe hâlâ suçluları etrafında arıyor, ama bana kalırsa "Asıl suçlu aynada!" Bu konulara çok fazla girip zaten çok üzgün olan F.Bahçeyi daha da üzmek istemiyorum, ama F.Bahçe bilmeli ki yaşananların tek sorumlusu kendisidir. Gelelim asıl konuya; bilerek asıl meseleyi sona bıraktım. Beni çok kızdıran olay... Ben koyu bir Beşiktaşlı olarak, İbrahim Toraman ve Rüştü'ye atılan iftiraları şiddetle reddediyorum. Hatta diyorum ki Bursa karşısındaki Beşiktaş, F.Bahçe karşısındaki Trabzon'dan daha iyi oynadı... F.Bahçe rakibi karşısında inanılmaz goller kaçırdı, ancak Bursaspor bize karşı o kadar fırsat bulamamıştı.

Quaresma yetmez
Şunu bilmenizi isterim ki hiç kimse Beşiktaş'ı veya bu formayı giyen hiçbir futbolcuyu onursuzlukla suçlayamaz. Türkiye ve Beşiktaş ile tanıştığım günden beri tarihimizi sayfa sayfa okudum, Baba Hakkıları, Şeref Beyleri öğrendim. Onuru için yaşayan insanlara saygısızlık olarak kabul ediyorum bu yapılanları ve yetkililerden olaya müdahele etmelerini istiyorum. Türkiye'de herkes kafasına göre konuşup, kişileri suçlayabiliyor. Kanıtı olmayan bu suçlamalar Avrupa'da olsa büyük cezalar verilirdi ama nedense burada bazı güçler ağır basıyor. Herkes bana Quaresma'yı soruyor. Taraftarın bu kadar çok istediği bir oyuncu karşısında başkan duyarsız kalamaz. Ama sadece Quaresma ile iş bitmez, takımdaki dengeleri korumak, mevcut futbolcuların hakkını ödemek de gerekli. Sadece bir yıldız ile başarı gelmez, başarı tüm takımın kenetlenmesi ile olur. Beşiktaş'ın bana göre orta sahanın ortasına, sağına ve soluna, hatta Bobo'nun yanına da transferler yapması gerekiyor. Fransızlar'ın sıkça kullandığı bir söz vardır; Önemli olan tek bir halka değil, zincirin tamamıdır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor