16 Temmuz 2010 | Cuma

Kartal iyi yolda

Beşiktaş, bu sezon ilk resmi maçında zayıf rakibi karşısında sanki bir hazırlık maçı havasında başladı mücadeleye. İlk 11'e baktığımızda Tabata ve Delgado'yu birlikte gördük. Bu bize Schuster'in futbol felsefesinden de ip uçları veriyor. Geçen sezon defansif özellikli oyuncular ile mücadelesine alıştığımız Kara Kara Kartal, bu sezon tam ters bir görüntü çizeceğe benziyor. Quaresma, Nihat, Tabata, Delgado ve Bobo gibi isimlerle ilk ciddi maçında oyunu daha çok rakip yarı sahada oynamak isteyen Beşiktaş ilk 45 dakikada bu düşüncesini pratiğe çevirse de istenilen organizasyonlar gerçekleştirilemedi. Toraman'ın sürekli rakip ceza sahasında pozisyon kovalaması, Sivok'un arayışları, Erhan Güven ve Üzülmez'in bindirmeleri "Total Futbol"dan örnekler sunuyor. Bir yandan da Quaresma'yı izledik. Çok başka bir oyuncu olduğunu zaten biliyorduk ama onu Beşiktaş forması altında izlemek doğuştan yeteneklerine taraftar ile birlikte tanık olmak apayrı bir zevk.

Beşiktaş kazanacak...
Bir paragraf da Nihat'a açmak lazım. Her şey bir tarafa çok istekli. Sanki Beşiktaş'ın bu sezonki en iyi transferi benim demek istiyor. Oyuncuların bu hırsları gelecek günler için çok önemli. Takım halinde uyum sağlandıktan sonra makinanın dişlileri işlemeye başlayacak ve Kartal her geçen gün daha iyi olacak. Oyuncuların kendilerini bu kadar zorlaması Schuster'i de zorlayacak. Bu durumdan da kazanan mutlaka Beşiktaş olacak. Sonuçta Nihat Kahveci'nin muhteşem bir sezon geçireceğinin habercisi gibi sergilediği iki gol ve Nobre'nin 'henüz bitmedim' mesajı ile Quaresma'nın kaçan penaltıya rağmen tribünleri büyüleyen futbolu, taraftarının keyifli bir sezon açılışı izlemesini sağladı. Beşiktaş, yeni katılacak oyuncularla rakiplerinin korkuyla bakacağı bir takım olacağını herkese göstermeyi başardı. Kartal iyi yolda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor