24 Temmuz 2010 | Cumartesi

Yine de golcü lazım

Beşiktaş'ın Vikingur mücadelesine ilk maça oranla farklı bir kadro ile çıkacağını tahmin ediyordum. Bazı oyuncularını İstanbul'da bırakan Alman çalıştırıcı, yavaş yavaş kadroyu da şekillendiriyor. İbrahim Toraman ve Üzülmez'in kadroya alınmamasını iki oyuncunun Schuster tarafından bu sezon şimdiden banko olarak seçilen oyuncular olmasına bağlıyorum.
Rövanş mücadelesinin ilk maça oranla daha kolay geçeceğini düşünüyordum. Nedeni ise İnönü'deki maçta siyah-beyazlı futbolcuların kendilerini gösterme çabalarının zaman zaman kendilerini takım oyunundan koparması idi. Düşündüğüm de oldu.
Önce soldan İsmail'in getirdiği topu Ekrem, usta bir golcü gibi ağlara gönderdi. Böylece uzun bir sakatlık döneminin ardından moralle dönerken, golü hazırlayan Köybaşı, sol kanatta İbrahim'e rakip olacağını gösterdi. Bu golden çok kısa bir süre sonra da Quaresma'nın hazırladığı pozisyonda Nihat özlediğim tek vuruşlarından birini yaparak farkı ikiye çıkardı. Yaptığı gol vuruşunu da, golden sonraki sevincini de çok özlemişti taraftarlar.
Sonra goller arka arkaya geldi ve ilk yarı 4-0 gibi farklı bir skorla bitti. İlk maça oranla en büyük fark Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları bu kez değerlendirmesiydi. Bana kalırsa Beşiktaş bu mücadeleye rakibinden 3 kişi eksik oynasa bile kazanacak bir görüntü sergiledi.
Ama bu Kara Kartal'ın gücünden çok, Vikingler'in durumu ile alakalı bir şey sanırım.

Q7 çok istekliydi

Aslında Beşiktaş'ı değerlendirmemiz açısından belirleyici bir maç olmadı. Turnuvanın bundan sonraki bölümleri, daha belirleyici olacak.
Quaresma için bir iki şey söylemek lazım.
Egoistlikle suçlanan bu oyuncunun atmaktan çok attırmak için çabaladığını görmek çok güzel.
Ayrıca çok kariyerli olmasına rağmen iki maçta da mücadeleci ve istekli görünmesi, rakibi küçümsemeyişi bundan sonrakiler için çok ama çok önemliydi.
Beşiktaş'ın bu sınırlı rakibi karşısında topu geriden istediği gibi başlatamaması Guti Hernandez'i bir kez daha aklıma getirdi. Ve tabii ki farklı skora rağmen, ileri uçta etkili bir golcü beklentisi.
Quaresma transferi takımın kalitesini yükseltti.
Ancak hedefe uçacak olan Kara Kartal'a en az iki yıldız daha gerekiyor. Bunlardan ilki Guti. Diğeri ise mutlaka iyi bir golcü olmalı. Roberto Hilbert artık oynamaya başlamalı.
Transferin hızlı takımı Beşiktaş hızlı bir şekilde bu işi bitirmeli ve takım olma adına çalışmaya başlamalı.
Bu arada unutmadan söyleyeyim... Ben kanseri uzun bir süre önce yendim. Sanırım yine bir yanlış anons yapıldı! Sevgilerimle..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor