06 Ağustos 2010 | Cuma

Q7 ve Necip

Dolmabahçe'deki sıcak hava ve nem Beşiktaş'ın işini zorlaştıracak önemli bir faktördü maç öncesinde. Futbolcular bu boğucu ve performans düşüren havaları hiç sevmezler. Maç da zaten sanki havanın etkisi ile durgun başladı.
Siyah beyazlı ekip istediği tempoyu yakalayamadı ve Schuster'in taktiğini sahaya yansıtamadı.
Durgun geçen ilk yarıda fitili ateşleyen Bobo'nun takipçiliği sonrası gelen faul ile rakibin on kişi kalması oldu. Bu dakikadan sonra sahanın yıldızı Quaresma'nın müthiş gayreti Beşiktaş ve tribünleri ayağa kaldırdı.
Maç öncesinde sahanın yıldızının Quaresma olacağını söylemiştim. Yanılmadım.
Quaresma inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Çok koştu, top kapmak için pres yaptı. Portekizli, taraftarların kendisini çok sevdiğini ve büyük beklenti içinde olduğunu biliyor.
Bunun için de çok fazla koşuyor. Gücünü ekonomik kullanamıyor.

Büyük işler yapacak
Quaresma
'nın harika golü ile biten ilk yarının ardından ikinci yarıda da farklı bir görüntü yoktu. Rakibin kısa sürede dokuz kişi kalması ile güç dengesi iyiden iyiye Beşiktaş'tan yana ağır bastı. Sahaya hükmeden Quaresma oynadı ve arkadaşlarını oynattı. Delgado'ya harika bir pas attırdı. Holosko'nun mükemmel vuruşu da son noktayı koydu.
Beşiktaş'ta sadece sahadaki oyuncular değil yedekler de büyük bir hırs ortaya koyuyor.
Tüm oyuncular bu güçlü takımda yer bulabilmek için mücadele içinde. Delgado gibi bir yıldız dahi gol atabilmek için adeta yırtındı, Nihat sonradan oyuna girmesine karşın hırsla çabaladı.
Bu arada Necip'e bir parantez açmak gerek.
Beşiktaş'ın bu sezonki en büyük transferi o. Genç yaşına rağmen kırk yıllık Beşiktaşlı gibi oynuyor. Çok sakin, topları isabetli kullanıyor ve mücadele azmi hiç bitmiyor.
Ben inanıyorum ki Guti'nin de katılımıyla Beşiktaş Avrupa'da büyük işler yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor