15 Ağustos 2010 | Pazar

Altın gibi üç puan

Beşiktaş sezonun ilk maçına futbol için pek de elverişli olmayan bir ortamda başladı.
İzmir'deki sıcak hava, maçın başlama saatinin gece 22.00'de olmasına karşı gerçekten dayanılmazdı.
Haliyle oyuncuların iki kat daha fazla efor sarf etmelerine neden oldu.
Bu şartlarda tempolubir futbol, akıcı bir oyun beklemek yanlış olurdu. Nitekim maç da durgun başladı.
Kara Kartal ilk 15 dakikada çok pas hatası yaptı. Orta alanı kalabalık tutarak Beşiktaş'a boş alan bırakmamayı amaçlayan Bucaspor istediğini başardı.
Ancak durgun gidişatı bozan taraftarın beklediği hareketleri sahaya yansıtan Q7oldu ve üst üste iki pozisyon yaratarak ibreyi takımından yana çevirdi.
Bu dakikadan sonra oyunu rakip yarı alanda oynayan Beşiktaş beklenen üretkenliği sergileyemedi.
Yine de Guti, Q7'nin "Al da at" diye verdiği pası ağlara gönderse Kartal soyunma odasına rahat girecekti.
w Guti, Beşiktaşlıları mest etti
Beşiktaş maçın ikinci yarısına ise adeta fırtınagibi girdi. Guti izleyenleri mest eden ara pasıyla Bobo'nun takımı adına sezonun ilk golünü daha 20'nci saniyede atmasını sağladı. Bu dakikadan sonra ise işlerin Kara Kartal için kolaylaşacağını düşündük.
Ancak Bucaspor oyuncu değişiklikleri ile rakip yarı alanda daha çok görünmeye başladı ve pozisyonlar buldu. Beşiktaş bu dakikalarda özellikle çizgi halindeki savunmanın arkasına atılan toplarda çaresiz kaldı.
Siyah-beyazlı ekibin oyunu rakip alama yıkmak adına yaptığı bu taktikte, çizgiyi ve arkasını iyi savunması gerekli. Bu toplar gelecekte sorun yaratabilir.
74'de yaşanan pozisyonda rakibin 10 kişi kalması ise Beşiktaş'ın rahat bir nefes almasına neden oldu. Bu dakikadan sonra oyunu rolantiye alan siyah-beyazlılar, sezona üç puanla başlamayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor