22 Ağustos 2010 | Pazar

Schuster intihar etti

Beşiktaş'ın B. Belediye karşısında sahaya çıkan onbiri çoğumuzu şaşırttı. Bobo ve Zapotocny gibi kadronun değişmezlerinin tribünde, Guti'nin de kulübede olması sürprizdi.
Ancak bu durum bizleri pek şaşırtmamalı. Sanırım sezon boyunca yabancı kontenjanının da etkisi ve oyuncuların fiziksel durumuna göre Alman Hoca bu tür değişiklikleri sık sık yapacaktır.
Kara Kartal, İstanbul'da geçtiğimiz günlere oranla daha serin bir hava ve her zamanki gibi taraftarının müthiş desteği ile başladığı maçta ilk yarıda çok pozisyon bulamadı.
Beşiktaş'ın HJK Helsinki maçında her ne kadar göze hoş gelen bir oyun sergilese de hücuma çıkışlarda ağır kaldığını bu köşede ifade etmiş ve çok yan pas yapması nedeni ile eleştirmiştik.
Beşiktaş hücuma çıkarken takım olarak daha seri olmayı başardı. Rakip savunmanın toparlanmasını sağlayan yan pasları yapmaktan kaçındı ve dikine oynayarak daha akılcı bir mantalite uyguladı. Schuster'in bu konu üzerinde çalıştığını ve takımını bu şekilde oynatmak istediğine inanıyorum.

Çizgi savunma taktiği

Her şeye rağmen Beşiktaş ilk 45 dakikada taraftarının beklentilerini karşılayamadı.Takımın yeni yıldızları arasında kredisini gün geçtikçe tüketen Delgado bir kez daha bu tempoya ayak uyduramadığını gösterdi. Arjantinli'nin, fiziksel olarak kendini geliştirmesi gerekiyor.
Konuk B. Belediye maç boyu kontrataklarla sonuca gitmeyi amaçlayan bir taktikle mücadele etti. Özellikle savunmanın arkasına atılan toplarla sonuç elde etmeyi amaçladılar ve iki kez de gol sevinci yaşadılar. Görüldü ki Schuster'in çizgi savunmataktiğini iyi uygulamayı başaramayan savunma oyuncuları bu sezon Alman hocanın başını daha çok ağrıtabilir.
İnönü Stadı'nda taraftarını büyük hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş'ın bana kalırsa en büyük eksiği forvet hattındaydı. Zaten çok fazla alternatifi olmadığı bu bölgede Bobogibi bir golcüyü de kadro dışında bırakması Schuster'in en büyük hatasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor