27 Ağustos 2010 | Cuma

Eğer isterse!

2-0'lık galibiyetin avantajı ile maça başlayan Beşiktaş öncelikle zeminle mücadele etti. Bu tür zeminler futbolcular için çok tehlikelidir. Yağmur ile de iyice kayganlaşan saha, sakatlanmalara neden olabilirdi.
Bu nedenle bir hayli dikkat eden ve suni çime alışmaya çalışan siyah-beyazlılar ilk 10 dakikanın ardından kontrolü iyice eline aldı ve Quaresma'nın harika golü ile turu cebine koyduğunu ilan etti.
Bu dakikadan sonra tur için dört gole ihtiyaç duyan rakibi karşısında rahatlayan Beşiktaş'ın daha farklı bir oyun ortaya koymasını bekledim.
Açık oynayan ve risk alan rakibi karşısında siyah-beyazlıların daha çok hücuma çıkarak gol aramasını umuyordum.
Ancak onların düşüncesi öyle olmadı. Oyunu rölantiye alan, çokça yan paslar yapan ve süreyi doldurmak istercesine bir mantalite benimseyen Beşiktaş beni hiç memnun etmedi.

İşte beklenen Beşiktaş

Yeni yıldızlarla takviye edilen kadrosu ile taraftarının çoşkulu futbol ve bol gollü görkemli galibiyetler beklediği Beşiktaş, beklentileri karşılayacak bir düşünce içinde olmalı. "Bu takım ne zaman ikiden fazla gol atacak, ne zaman bol gollü farklı galibiyet alacak" diye merak ederken ikinci yarıda işler değişti. Rakibinin ataklarını kaleci Cenk'in başarılı kurtarışları ile savuşturan siyah-beyazlı ekip bu andan sonra Quaresma ve Guti'nin gayretleri ile pozisyonlar buldu. Bobo ile yaptığı harika verkaç sonunda gelen gol, Nihat'ın köşe vuruşunda Necip'in kafası ve son dakikada Holosko'nun dokunuşu beklediğim farklı galibiyeti getirmeye yetti.
Beşiktaş bu tip rakiplere karşı birazcık kıpırdansa ortaya harika bir futbol ve görkemli skorlar çıkabilir. Yeter ki takım istesin.
Kuşkusuz Helsinki karşısında sezonun daha başında yağmurla ıslanmış suni çimde çok risk almayı tercih etmediler.
Ama istediklerinde neler yapabileceklerini gösterdiler. Umarım harika futbol ve görkemli galibiyetleri UEFA Avrupa Ligi gruplarında sergilerler

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor