30 Ağustos 2010 | Pazartesi

Hoşgeldin Nobre

Beşiktaş'ın, Karabük ile oynadığı maç beklediğimden hareketli başladı. Belediye kazasının ardından puan kaybına tahammulü olmayan siyah-beyazlılar ev sahibi takımın oyunun başında gelen golünün ardından kısa bir şok yaşadı. Savunmada İbrahim Toraman'ın hatasını iyi değerlendirerek takımını öne geçiren Emenike devre boyunca Beşiktaş'ın başını ağrıttı. Çok güçlü, gayretli ve hücum yetenekleri üst düzey bir oyuncu. Onun gayretleri ile Beşiktaş kalesi üst üste tehlikeler yaşadı. Ancak Cenk kurtarışları ile takımının üstesinden gelinmez bir duruma düşmesini önledi.
Beşiktaş, yenilen golün ardından hücumda pek fazla bocalamadı. Şoku üzerinden atarak rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, Tabata'nın ortaları ve Nobre'nin kafaları ile üstünlüğü eline geçirmeyi bildi ama savunmada rakibine verdiği pozisyonlar gelecek için endişe vericiydi.
İlk yarının tribünde maçı izleyenler açısından keyif verici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak eminim ki Schuster sıkıntı çekmiştir. Bana kalırsa Alman teknik adam savunmanın ortasında oynayan iki oyuncuyu sık sık değiştirme adetinden bir an önce vazgeçmeli ve hangi ikisini tercih ediyorsa, kararını vererek o iki stoperle çıkmalı.

Avantajı yan pas yapmaması
Çünkü savunmanın ortasında oynayan iki oyuncunun uyumu çok çok önemli. İkinci yarıya daha hareketli başlayan Beşiktaş, pozisyonlar buldu ve savunma zaafiyetlerini tekrarlamadı.
Böylece oyunu kontrol eden ve daha rahat oynayan siyah-beyazlılar, Quaresma'nın sahneye çıkması ile keyifli bir galibiyete imza attı.
Beşiktaş'ın bana göre en büyük artısı sezon başındaki gibi çok yan pas yapmaması ve hücuma daha dikine paslarla çabuk çıkması. Bu da rakip savunmalar toparlanamadan pozisyonlar bulunmasına ve sonuca kolay gidilmesine yeterli oluyor. Gün geçtikçe Schuster takıma bu anlayışı yerleştirerek daha iyi uygulanmasını sağlayacaktır. Son cümlemi Nobre için kullanmak istiyorum: Her zaman bu performansı göstersen Beşiktaşlı yöneticiler şu anda forvet arayışı yerine defansın sağına oyuncu ararlardı.
Her şeye rağmen hoşgeldin Nobre..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor