09 Eylül 2010 | Perşembe

Fark kapanmasın

Süper Lig'e verilen'milli' ara sona erdi. Beşiktaş'ı kritik bir periyot bekliyor. İki haftalık aranın, siyah-beyazlılar için olumlu yanları olduğu kadar olumsuz getirileri de olacaktır.
Beşiktaş ara öncesinde iyi bir form yakalamıştı.
Her ne kadar içlerinde İBB karşısında alınan bir mağlubiyet de olsa, ortaya konan futbol ve alınan sonuçlar pozitifti.Takımın oyunu da bana kalırsa gün geçtikçe daha iyiye gidiyordu. Bu ritmin bozulması olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Ayrıca Beşiktaş, ara öncesinde rakiplerinden daha iyi durumdaydı. Şimdi diğer takımların arayı kapaması için de bir fırsat doğdu. Özellikle F.Bahçe ve G.Saray yaşadıkları travmadan kurtulmak için, iki haftalık boşluğa sarıldılar.
Diğer taraftan bu aranın Beşiktaş'a faydası da olabilir. Lig için hazırlıklara başlayan ilk takım olarak siyah-beyazlı ekip, üst üste oynadığı UEFA eleme turları ve ardından başlayan lig ile bir hayli yorulmuştu. Kısa vadede değil ama uzun vadede bu yorgunluk ve erken form tutma sorun yaratacaktı. Bu ara, Kara Kartal için önemli bir dinlenme fırsatı yarattı.

Savunma zaafına çözüm şart
Beşiktaş, Ankaragücü ile oynanacak maçla birlikte gerçekten zor bir takvimin içinde bulacak kendini. Beş gün sonrası İnönü Stadı'nda CSKA Sofya, o karşılaşmanın üç gün sonrasında da Kadıköy'de F.Bahçe ile puan savaşı verecek. Sonra Antalya, R. Wien ve Trabzon ile dört gün arayla zorlu maçlara çıkacak.
Bu altı maç, hem lig hem de Avrupa Ligi için önemli sonuçlar doğurabilir. Beşiktaş'ın bu altı maçı kayıpsız geçmesi (burada ligde, iki şampiyonluk adayını deplasmanda yenmesinin önemini vurgulamak gerekir) Kara Kartal için belki de sezon sonuna dek ipleri elinde tutma imkanını verecek. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Beşiktaş bu periyodu hayal kırıklığı ile geçerse bu açığı kapatmak hem ligde hem de Avrupa'da zor olabilir.
Ama siyah-beyazlıların bu dört maçtan en kötü iki beraberlikle dahi ayrılması, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır.
Teknik direktör Schuster'in bu iki haftalık arada takımın savunma zaafları ile ilgili çok çalıştığına inanıyorum. Alman hocanın, savunma bloğundaki uyumsuzluk ve hatalara çözüm bulacağına ve takımın artık daha az pozisyon vereceğine inanıyorum. Zaten bu sınavı geçip geçmeyeceklerini önümüzdeki bir ay içinde yapılacak altı maçta görme fırsatını bulacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor