12 Eylül 2010 | Pazar

Q7'siz de oluyormuş!

Beşiktaş'ın gün geçtikçe daha iyiye gittiğini sık sık dile getirmiştim. Ankaragücü karşısında da siyah-beyazlı ekibin oyununu geliştirmeye devam ettiğini gördük.
Takım özellikle hücum hattında daha hareketli.
Ataklarda daima dikine oynayarak sonuca odaklı bir mantaliteye sahipler. Bu, her ne kadar hücum organizasyonları çoğunlukla istenilen sonucu doğurmasa da, siyah-beyazlıların dersine iyi çalıştığını gösteriyor.
Ankaragücü karşısında Kara Kartallar'ın Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'sız ne yapacağı en önemli soru işareti idi. Çoğunluk, Beşiktaş'ın Q7'siz önemli oranda zorlanacağını iddia ediyordu. Hatta Portekizli oyuncunun takımın her şeyi olduğunu, oyunun onun üzerine kurulduğunu öne sürenler dahi vardı. Ancak gördük ki Beşiktaş tam anlamı ile bir takım ve grubun içinde yer alan her oyuncunun önemli rolleri var.
Tabii ki Quaresma bu ekibin en önemli isimlerinden biri ama her şeyi değil. Beşiktaş bana kalırsa Quaresma olmadan da istediği oyunu sahaya yansıtabileceğini ve maç kazanabileceğini dün gece herkese gösterdi.

Sambacılar coştu
Siyah-beyazlı
ekipte iki gol atan Bobo ve vatandaşı Nobre sahada en dikkat çeken isimlerdi. Takımın bir numaralı golcüsü olduğunu adeta haykıran Bobo iyi bir mücadele ortaya koyarak iki gol attı ve büyük alkış aldı.
Özellikle ilk yarıda çok mücadele eden ikinci yarıda da golünü atan Nobre sahanın bir diğer etkili ismiydi. Hücum hattında sürekli koşan, yer değiştiren, arkadaşlarına pozisyonlar yaratan Brezilyalı futbolcu takım için önemli bir aktör olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Beşiktaş'ta sahanın bir diğer dikkat çeken ismi de maçın en etkisiz ve hayal kırıklığı yaratan ismi olan Nihat'ın yerine oyuna dahil olan Tabata idi. Kısa sürede yeteneğini sergilemeyi başaran Brezilyalı futbolcu iki asist yapmayı başardı. Sonuç olarak İnönü Stadı'nı dolduran futbolseverler özlenen ve beklenen Beşiktaş'ı izleme şansını elde etti.
Bu arada, Beşiktaş maçıyla aynı saatte oynanan karşılaşmada Sırbistan'ı devirerek, adını finale yazdıran "12 Dev Adam"ı da yürekten kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor