20 Eylül 2010 | Pazartesi

İlahi işaret

Sezonun ilk derbisine Beşiktaş'ın daha iyibaşladığını söylemek yanlış olmaz. Rakibi F.Bahçe'ye oranla daha ne yaptığını bilenbir takım olarak dikkat çekti siyah-beyazlılar.
Zaten oyunun kontrolünü kaybettiğiilk yarının ortasına dek Beşiktaş skor tabelasını değiştirecek fırsatı da yakaladı. Ancak 20. dakikanın ardından üstünlüğünü yavaş yavaş kaybeden Kartallar, golü de kalesinde gördü. Hakan Arıkan'ın büyük hatası, Niang için müthiş bir fırsat doğurdu.
Bu tip maçlarda bir gol çok şey değiştirir. Gole dek oyunun hakimi olarak görünen ve deplasmanda olmasına karşın topa daha çok sahip olan Beşiktaş, ibrenin tamamen rakibine dönmesine engel olamadı. Zaten bu dakikadan sonra devre arasına dek Beşiktaş için kabus gibi bir maç yaşanmaya başlandı. Sakatlıklarla ritmi iyice bozulan siyah-beyazlılar kalesinde de ardı ardına pozisyonlar yaşanmasına engel olamadı.
Son dönemde beraber oynadıklarında çok iyi performans ortaya koyan Bobove Nobre ikilisini Schuster'in bu önemli derbide tercih etmemesi, beni bir hayli şaşırttı. Bobo yerine sahaya sunulan Nihat, özellikle ilk yarıda tam anlamı ile bir hayal kırıklığı yaşattı.

Bernd Schuster'in intiharı
İkinci yarıya iyi başlayan Beşiktaş oyunu adeta rakip yarı alana yıktı ve pozisyonlar bulmaya başladı. Orta alandaki savaşı kazanan Kartallar aradığı golü bir türlü bulamadı. Özellikle Nihat'ın hayal kırıklığı yaratan futbolu Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı. Hele hele Bobo'nun oyuna girişinde sakatlıklarla hamle şansı kısıtlanan Schuster'in Nihat yerine Aurelio'yu kenara alması, bizi şok etti. Bu tercih, tam anlamıyla bir intihardı. Her şeye rağmen son bölümde maçın başından beri sahada olması gereken Bobo'nun düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Guti gole çevirdi ve Beşiktaş beraberliği kurtardı.
Her ne pahasına olursa olsun galibiyete mutlak ihtiyaç duyan ve can havli ile mücadele eden Fenerbahçe karşısında deplasmanda alınan bu beraberlik, hiç kuşkusuz kötü sonuç değildir. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, son dakikalarda gelen bu goller mutlu bitecek sezonun ilahi bir işaretidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor