26 Eylül 2010 | Pazar

Guti yoksa Ernst var

Ekrem'in Fenerbahçe derbisi, Guti'nin de hafta içinde antrenmanda sakatlanması Schuster'in Antalyaspor karşısında önemli değişikliklerle sahaya çıkmasına neden oldu.
Orta alanda üç savunma yönü ön plana çıkan oyuncuyu sahaya süren Alman Hoca, Hilbert'i de Türkiye'ye geldiği günden bu yana ilk kez sağ bekte kullandı. Tabata'yı ilk onbirde gören herkes onun Guti'nin pozisyonunda oynayacağını düşünse de, Brezilyalı, kanatta Quaresmaile dönüşümlü olarak görev yaptı. Oyunu kurmak ve forvet arkasında son pasları verme görevi ise genç Necip'e yüklenmişti.
Orta alana hakim olacağı zaten tahmin edilen bu kadro maçın ilk yarısında nerdeyse Antalyaspor'a top göstermedi. Rakibine büyük üstünlük kuran bu orta saha Guti'nin eksikliğini çok hissettirdi ve hücum organizasyonlarında istenilen etkinliği sağlayamadı.
Beşiktaş ilk yirmi dakikadaki yüksek tempolu oyunu ve girdiği pozisyonlara rağmen skor üstünlüğünü yakalayamadı. Bu bölümden sonra tempoyu düşürmeyi ve oyunu soğutmayı başaran konuk ekip Beşiktaş'a karşılık verme konusunda ise pek etkili değildi.
Kara Kartal, Quaresma'nın direkten dönen topu ve sürüklediği bir kaç hücumu saymazsak rakip kalede bekleneni karşılayamadı.

Cenk'i tercih etmeliydi

Maçın ikinci yarısının ilk bölümünde gelen gole dek de farklı bir görüntü yoktu.
Hilbert'in derin pası ve Ernst'in şık asisti ile Bobo'nun fileleri havalandırması sonucu İnönü Stadı'ndaki taraftarlar işlerin daha da kolaylaşacağını düşündü kuşkusuz.
Golden sonraki bir kaç dakikada da görüntü o yöndeydi.
Quaresma'nın harika pasında Bobo, boş pozisyonda topu ağlara göndererek kaderini bekleyen Antalyaspor kalecisini üzse, Beşiktaş için çok daha kolay ve stressiz bir galibiyet gelebilirdi.
Ancak bu pozisyondan kısa süre sonra Hakan'ın hatası Dolmabahçe'de soğuk duş etkisi yarattı.
Bana göre Schuster geçtiğimiz hafta yediği hatalı golle eleştirilen ve sakatlığı nedeni ile oyundan çıkmak zorunda kalan Hakan'ın yerine kesinlikle Cenk'i tercih etmeliydi.
Antalyaspor'a hediye edilen gol sonrası bocalayan Beşiktaş'ın imdadına yine Ernst yetişti. İlk goldeki gibi harika bir pasla Bobo'ya önemli bir fırsat veren Alman oyuncu, Karakartal'ın bir kez daha son dakikada galibiyet sevinci yaşamasını sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor