15 Kasım 2010 | Pazartesi

Derin bir 'oh' çektik

Ankara deplasmanına gelirken alınabilecek her türlü kötü skoru almış, oynanabilecek en kötü oyunu oynamış bir Beşiktaş karşımızdaydı.
Performans ve konsantrasyon açısından dibe vurmuş, ürkek ve sinirli bu takıma uygun en iyi ilaç galibiyetti ve dün net bir skorla ihtiyacı olanı elde etmesini bildi. Bu tür maçlarda oyuna ağırlığı koymak zaman alır. Schuster dün çıkartılabilecek en iyi kadroyu sahaya sürdü. Bobo'nun yokluğunda ileri de Quaresmagörev aldı. Gerekli anlarda da kanatlara açıldı. Quaresma istekliydi ama aşırı sinirliydi. Kanatlarda görev aldığı anlarda oldukça etkin ve verimli oldu.
Sakatlık sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Q7'nin ısınmaya başladığını gördük.
Son 3 maçta etkisiz bir oyun sergileyen Guti dünkü maçta da vasattı ancak klasına yakışan bir vuruşla penatıyı gole çevirdi ve kendisini penaltı kullanamamasıyla eleştirenlere güzel bir cevap vermiş oldu.
Guti'nin gördüğü sarı kart ise bana planlanmış bir hareket gibi geldi. Çünkü gördüğü kart ile Galatasaray ve Bursaspor maçlarına cezasını tamamlamış olarak çıkacak.

Schuster çözüm bulmalı

Holosko'nun ve Tabata'nın performansları oldukça düşündürüyor. Holosko mevkisinde oynamamaktan şikayetçi ama bu kadar kötü bir performans sergilemenin mazereti de olamaz. Tabata ise her zamanki gibi vasatı aşamadı.
Tabata ve Holosko daha aktif ve etkili olmalılar.
İkinci yarıda Schuster'in Holosko-Nobre değişikliğini bekledim ama bunu orta sahada çok yorulan Guti ile gerçeklestirdi. Beşiktaş skor olarak önde olmasına rağmen aşırı stresten dolayı oyunu bir türlü kontrol altına alamadı ve Gençlerbirliği'nden ikinci yarıda baskı yedi.
Beşiktaş'ın atağa çıkışlarda kaptırdığı toplar geride tehlike oluşturdu. Çünkü Guti, Quaresma, Tabata, Holosko cok fazla geriye dönmedi.
Rakip oyuncular, defansla baş başa kaldı.
Beşiktaş'ın ikinci golu geç bulması maçı izleyen taraftarını da strese soktu. Schuster'in buna çözüm bulması gerekiyor.
Son dakikada Quaresma harika bir pasla topu Hilbert ile buluşturdu.
Maç boyunca çok fazla pozisyon bulamayan Hilbert'in finali iyi yapması oldukça güzeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor