25 Şubat 2011 | Cuma

Azap gecesi

Karşılaşma öncesi durumu açıklayacak en güzel kelime mucizeydi. Çok isterdim bu yazımda Kara Kartal'ın galibiyetinden bahsetmeyi.
Ama şu bir gerçekti, Dinamo Kiev gibi savunmayı iyi bilen bir takımı farklı bir skorla yenmek mucizeden bile öte bir durumdu.
Yetmiyormuş gibi üstüne kötü hava koşulları, formsuz futbolcular ve F.Bahçe karşılaşmasında alınan mağlubiyetin moral bozukluğu karşılaşmayı daha da zor hale getirdi.
Ne olursa olsun hep "Umut vardır" deriz.
Başlama düdüğü geldiğinde o umudun yarattığı heyecanla takip ediyordum ki daha ilk dakikalarda gelen gol var olan o umutlarımı yerle bir etmeyi başardı. Teknik direktör Bernd Schuster, Ricardo Quaresma'nın yokluğunda mecburen orta alanı kalabalık tutmak zorunda kaldı. Bu zorunlu hamlesiyle de topa sahip olmak istedi ve hemen hemen karşılaşmanın büyük bölümünde bu isteğini başardı.
Fakat Alman hocanın unuttuğu, rakibin 11 kişi ile ördüğü duvarı delmek oldu. Guti'nin tek başına mücadelesini, kendisinden kat kat güçlü savunma oyuncularıyla yaptığı kora kor savaşı izlerken ona çok üzüldüm. Ne Ernst ne de Aurelio ona hiç yardımcı olmadı. Bu mücadelesinde ona gerçek anlamda sadece Necip yardımcı oldu.

Gelecek sezon planlanmalı
Avrupa Ligi defterinin kapanmasından sonra Beşiktaş'ın artık takımda ciddi gelecek hamleleri yapması gerektiğini düşünüyorum.
Yani artık radikal kararlar alınmalı diye düşünüyorum.
Bazı futbolcuların formsuzluğu ve isteksiz oyunu hep kafalarda soru işareti yaratıyor.
Oynadıkça da takıma zarar veriyorlar.
Gelecek sezon düşünülmeyen futbolcuların yerine Beşiktaş'ın gençleri daha çok şans bulmalı. Cenk, Necip, İsmail, Onur ve alt yapıdan kazandırılabilecek bir savunma oyuncusu ile en azından gelecek sezona bir ön hazırlık yapılmalı.
Yoksa Beşiktaş camiası ve taraftarlar için yeni sezon hüsrandan başka bir şey getirmeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor