04 Mart 2011 | Cuma

Kupa çok önemli

Beşiktaş'ın Gaziantep yolculuğu özellikle takımda az forma şansı bulan Fernandes ve gençler için çok önemliydi.
Nitekim Schuster maça Atınç ve Onur gibi iki genç oyuncusu ve Fernandes ile başlayarak beklentileri boşa çıkarmadı.

Özellikle savunmada sıkıntı çeken Beşiktaş'ta genç Atınç'ın performansı beni oldukça mutlu etti. Savunma oyuncularından bu sıralar yüzü gülmeyen Beşiktaş'ın gelecek yıllar için Atınç ismi üzerinde ısrarla durması gerektiğini düşünüyorum. Onur için de Besiktaş'ta bir bekleyiş mevcut ancak kendisi bir türlü istenen o performansı sergileyemedi.

Belki bu karşılaşma onun kendini göstermesi için güzel olacaktı. Fakat yaşadığı talihsiz sakatlık buna engel oldu.

Tabii bir futbolcunun talihsizliği diğerinin kısmeti olabiliyor. Daha 16 yaşında Beşiktaş forması giymek kolay kolay kimseye nasip olmaz. Muhammed'in ilerleyen yıllarda sürekli forma şansı bularak yeteneklerini geliştirmesini umuyorum.

Gençler şans bulmalı

Beşiktaş'ın artık Türkiye Kupası dışında hedefi olmadığını düşünüyorum. Sıralama olarak Süper Lig'de daha yukarılara tırmanmak bir hedef olabilir.

Ancak Muhammed, Atınç, Furkan, Doğukan gibi isimlere forma şansı vererek ısrar edilmesi, sıralamadan daha gerçekçi bir hedef olacaktır.

Schuster mutlaka bu gençleri değerlendirmeli.

Sadece formalite maçları için değil birçok maçta bu fırsat onlara tanınmalı. Beşiktaş ile Gaziantepspor eşleşmesi büyük olasılıkla kupanın kazananının belli olacağı eşleşme oldu.

Gaziantepspor özellikle ikinci devre futbolunda çok fazla gelişme kaydetti. Beşiktaş'ın ise elinde bir tek kupa kaldı.

Umarım Beşiktaş, bu zorlu turu kazasız atlatır ve kupa ile birlikte önümüzdeki sezon için en azından Avrupa Ligi'ni garanti altına almış olur. Başarısız sonuçlar sonrası bu kazanç biraz da olsa taraftarın yüzünü güldürür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor