07 Mart 2011 | Pazartesi

Hüsran sürüyor

Beşiktaş'ın bu sezon Trabzonspor'u ikinci kez konuk ettiği maç, oldukça hızlı başladı.
Trabzonspor kendi sol kanadından defansın arkasına adam kaçırarak etkili oldu.
Açıkçası, bu sezon defansın sağında dönüşümlü oynayan Hilbert ve Ekrem'in, bir arada oynadığı maçta Beşiktaş'ın bu bölgeden açıklar vermesini pek beklemiyordum. Bu ikili çok koşsalar bile hücumda da başarılı gözükmediler.
Bu anlamda Quaresma'nın yokluğu hissedildi.
İlk yarıya genel olarak baktığımızda Beşiktaş'ın daha net pozisyonlara girdiğini söylemek pek yanlış olmaz.
Bu pozisyonlarda Simao ve Bobo daha net vuruşlar yapabilse, Beşiktaş çok rahat gollere ulaşabilirdi.
Yalnız, Giray'ın İsmail'e çok sert girdiği pozisyonda, hakemin oyunu avantajla devam ettirmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Atılabilecek bir gol, bir oyuncunun sağlığından daha önemli olmamalı.

Necip'ten başkası yalan
Ayrıca bu pozisyonda Giray'ın kırmızı kartla oyun dışı kalması gerekiyordu. Aurelio'nun İstanbul BŞB maçında oyundan atıldığı pozisyonu herkes bir hatırlasın.
Giray oyundan atılmadı ama Serkan iki hata yaparak oyun dışı kaldı ve takımını ikinci yarı için eksik bıraktı.
Bu eksikliği fırsat bilen Schuster, Fernandes ile Nobre'yi değiştirerek hücum gücünü arttırmak istedi. Bu değişiklik olumlu sonuçlar verdi. Hatta futbolun meyvesi olan golü de getirdi ama Beşiktaş duran top zaafı yüzünden bir gol yiyince ve üstüne Sivok basit bir şekilde oyundan atılınca oyun dengeye geldi.
Burak kaleciyle karşı karşıya kaldığı tartışmalı pozisyonda gole ulaşamadı ama son dakikalara girerken golünü atınca, Beşiktaş farka gideceği başka bir maçta daha İnönü'den mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı. Maçta Beşiktaş adına en güzel şey Necip'in güzel oyunu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor